Hrvatska po mjeri istinskih ljubitelja hrane i pića

Hrvatska po mjeri istinskih ljubitelja hrane i pića

Popularni američki TV kanal CNBC u svojoj je specijaliziranoj emisiji “Wine Portfolio” predstavio hrvatsku gastronomsku i enološku ponudu prikazajući Hrvatsku kao odredište po mjeri istinskih ljubitelja tradicionalnih specijaliteta i dobre kapljice.

O toj su emisiji izvijestili danas iz Glavnog ureda HTZ-a dodajući da je prikazana krajem ožujka, a snimljena prošle godine tijekom studijskog putovanja te TV kuće po Hrvatskoj, koje su za produkcijski tim organizirali Glavni ured HTZ-a i Predstavništvo HTZ-a u New Yorku u suradnji sa sustavom turističkih zajednica.

Domaćin emisije “Wine Portfolio” Jody Ness sa svojim timom tom je prilikom posjetio Zagreb, Opatiju, Kastav, Volosko, Motovun, Livade, Momjan, Vižinadu, Poreč, Pulu, Plitvice, Šibenik, Skradin i Split, a tijekom putovanja intervjuirao je brojne hrvatske vinare i kuhare.

Ta polusatna emisija ima 95 milijuna gledatelja u SAD-a i Kanadi, a obrađuje teme vezane uz gastronomsku i enološku ponudu turističkih zemalja diljem svijeta.

Produkcija “Wine Portfolia” promovirala je Hrvatsku i putem svog bloga te Twitter profila, a dio videa može se pogledati na web stranicama “Wine Portfolia” te na You Tubeu.

Iz HTZ-a podsjećaju da je prošle godine i prestižni američki magazin o vinima “Wine Enthousiast” objavio članak o Hrvatskoj i hrvatskim vinima, a poznati vodič “Sherman’s Travel” svrstao je Istru na listu najboljih regija za vinsko putovanje.

HINA

Podijeli

Odgovori

Top