Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Grey) pridružit će se žiriju kategorije Industry Craft Lions, dok će Damir Ciglar (Imago Ogilvy) žirirati u sklopu kategorije Film Craft Lions.

Hrvatska oglašivačka industrija najveća je u regiji i konstantno unaprjeđuje kvalitetu. U posljednjih nekoliko godina hrvatski se projekti ističu u regiji po osvajanju nagrada i priznanja na najvećem svjetskom festivalu kreativnosti u Cannesu. Četiri hrvatske agencije – Imago Ogilvy, Studio Sonda, EssenceMediacom i Bruketa&Žinić&Grey do sada su osvojile kanske lavove.

Napredak cijele industrije reflektira se u povećanom broju stranih narudžbi, međunarodnim priznanjima i članstvima u žirijima međunarodnih natjecanja. Sudeći po tim kriterijima, trenutno svjedočimo najboljim vremenima hrvatske oglašivačke industrije.

To se pokazalo i na nedavno održanom regionalnom natjecanju BalCannes, gdje su agencije iz Hrvatske osvojile najveći broj priznanja. Renesansu industrije reflektiraju i Dani komunikacija, nekad okupljalište lokalnih stručnjaka, a danas jedno od vodećih regionalnih događanja koje privlači publiku kvalitetom sadržaja koji osiguravaju neki od najboljih stručnjaka iz cijelog svijeta.

Na cijenjenom Cannes Lionsu, koji će se održati od 19. do 23. lipnja, prvi će put žirirati čak dva predstavnika hrvatske kreativnosti. Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Grey) pridružit će se žiriju kategorije Industry Craft Lions, dok će Damir Ciglar (Imago Ogilvy) žirirati u sklopu kategorije Film Craft Lions. Ova dva ugledna kreativca, nakon stroge kanske selekcije, pridružit će se globalnom žiriju koji će se sastojati od ukupno 197 vodećih stručnjaka s čak 58 tržišta, a odabirat će projekte koji će se naći u užem izboru natjecanja. To je veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu, kada je Hrvatska imala samo jednu predstavnicu, cijenjenu stručnjakinju Jelenu Fiškuš iz Studija Sonde.

„Broj članova žirija iz neke zemlje jasno reflektira njezinu poziciju na globalnoj mapi. Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada cijele naše industrije“, ovim je povodom izjavio Davor Bruketa.

„Ovo nije samo osobno priznanje za Davora i mene već i međunarodno priznanje za našu industriju, kao i kontinuitet kvalitete rada HURA-e“, dodao je Damir Ciglar.

Simon Cook (CEO, LIONS), poručio je: „Prvi krug ocjenjivanja, koji utvrđuje uži izbor za nagrade Cannes Lions, ključan je. Okupili smo vrhunsku postavu izuzetnih talenata i stručnjaka iz cijelog svijeta koji unose mnogo predanosti i stručnosti u važan zadatak koji obavljamo. Želio bih izraziti svoju zahvalnost za njihov naporan rad u probiru projekata koji će biti izdvojeni i nagrađeni na festivalu ove godine.“

Cijeli popis članova žirija pogledajte na službenim stranicama: canneslions.com/awards/jury, a sve informacije o festival dostupne su na canneslions.com.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.