Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji

pixabay.com

Imamo čast najaviti osnivačku konferenciju Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, koja će se održati 18. travnja 2015. godine (subota) u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 12:00 sati.

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji osniva se s ciljem promoviranja, unaprjeđenja i afirmacije statusa žena u odvjetništvu, sudstvu, korporativnom svijetu te u pravnom sustavu općenito, radi  jedinstvenog nastupanja i diskusije o bitnim pitanjima za pravnu profesiju kao i o pitanjima općenito značajnim za žene.

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji je već ostvarila suradnju i dobila podršku najveće komore žena odvjetnica u SAD-u – WBASNY (Women’s Bar Association of the State of New York), a u realizaciji je suradnja sa svim značajnim srodnim međunarodnim institucijama.

U sklopu osnivačke konferencije Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, imat ćete priliku prisustvovati okruglom stolu s aktualnom i zanimljivom panel diskusijom:

  • Zakonska uspostava ženskih kvota kao model postizanja ravnopravnosti među spolovima: diskusija na temu nove legislative, kroz razgovor o primjeru novog njemačkog zakona koji propisuje minimalnu zastupljenost žena od 30% u nadzornim odborima njemačkih kompanija; pozitivni aspekti ovog zakona u Republici Hrvatskoj

Panelistice će biti:

  • Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova
  • Maja Mandić, HT d.d.
  • Nataša Novaković, HUP
  • Zrinka Erent -Sunko, Pravni fakultet u Zagrebu
  • Tarja Krehić, Odvjetnički ured Krehić

 

Pročitajte još:

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.