Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji

pixabay.com

Imamo čast najaviti osnivačku konferenciju Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, koja će se održati 18. travnja 2015. godine (subota) u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 12:00 sati.

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji osniva se s ciljem promoviranja, unaprjeđenja i afirmacije statusa žena u odvjetništvu, sudstvu, korporativnom svijetu te u pravnom sustavu općenito, radi  jedinstvenog nastupanja i diskusije o bitnim pitanjima za pravnu profesiju kao i o pitanjima općenito značajnim za žene.

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji je već ostvarila suradnju i dobila podršku najveće komore žena odvjetnica u SAD-u – WBASNY (Women’s Bar Association of the State of New York), a u realizaciji je suradnja sa svim značajnim srodnim međunarodnim institucijama.

U sklopu osnivačke konferencije Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, imat ćete priliku prisustvovati okruglom stolu s aktualnom i zanimljivom panel diskusijom:

  • Zakonska uspostava ženskih kvota kao model postizanja ravnopravnosti među spolovima: diskusija na temu nove legislative, kroz razgovor o primjeru novog njemačkog zakona koji propisuje minimalnu zastupljenost žena od 30% u nadzornim odborima njemačkih kompanija; pozitivni aspekti ovog zakona u Republici Hrvatskoj

Panelistice će biti:

  • Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova
  • Maja Mandić, HT d.d.
  • Nataša Novaković, HUP
  • Zrinka Erent -Sunko, Pravni fakultet u Zagrebu
  • Tarja Krehić, Odvjetnički ured Krehić

 


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.