Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatske turističke organizacije predstavljaju se na sajmovima u Italiji i Njemačkoj

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavit će hrvatsku turističku ponudu na sajmovima turizma BIT u Milanu i FREE u Muenchenu od 18. do 21. veljače, priopćeno je iz HTZ-a.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavit će hrvatsku turističku ponudu na sajmovima turizma BIT u Milanu i FREE u Muenchenu od 18. do 21. veljače, priopćeno je iz HTZ-a.

Sudjelovanjem na sajmu u Milanu HTZ započinje s promidžbenim aktivnostima na talijanskom tržištu koje će se nastaviti i kroz poslovne radionice te prezentacije tijekom ožujka.

Na štandu HTZ-a od 140 četvornih metara osim opće i nautičke ponude predstavit će se i više suizlagača turističkih tvrtki i turističkih zajednica.

Drugi dan sajma, 19. veljače, navečer u milanskom hotelu Principe di Savoia održat će se tradicionalni susret s urednicima talijanskih turističkih tiskovina te radija i televizija, na kojem će biti predstavljena hrvatska turistička ponuda.

U 2009. godini u Hrvatsku je, po statističkim podacima, došlo 1,2 milijuna turista iz Italije, što je 3 posto više nego u godini prije, a ostvarili su 5,1 milijun noćenja ili 1 posto više nego 2008. U ukupnom broju noćenja stranih turista u Hrvatskoj talijanski turisti sudjeluju sa 10,2 posto.

Nijemci najbrojniji gosti na hrvatskom Jadranu

Osim Milana, hrvatska turistička ponuda predstavit će se u istom terminu i na sajmu FREE u Muenchenu, koji je posebno važan za Hrvatsku budući da su Bavarci naši vjerni gosti.

U sklopu štanda HTZ-a od 250 četvornih metara bit će predstavljena opća turistička ponuda, a na posebnom dijelu štanda predstavit će se nautička ponuda. Sudjelovat će i predstavnici više županijskih i gradskih turističkih zajednica te turističkih tvrtki. Drugi dan sajma, 19. veljače, održat će se konferencija za novinare HTZ-a.

Nijemci su po udjelu u ukupnom broju noćenja stranih turista u Hrvatskoj, od 22,7 posto u 2009., na prvom mjestu među inozemnim gostima.

Prošle je godine u Hrvatskoj registrirano 1,6 milijuna dolazaka turista iz Njemačke, što je 2 posto više nego 2008., a njihovih ukupno 11,4 milijuna noćenja u plusu je za 4 posto u odnosu na godinu prije.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.