Hrvatski gospodarstvenici na AGRA-i

HGK Županijska komora Sisak organizira zajednički nastup hrvatskih gospodarstvenika na  53. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prateće industrije AGRA 2015, koji će se od 22. do 27. kolovoza održati u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Na zajedničkom izložbenom prostoru Županijske komore Sisak, na više od 70 kvadratnih metara unutarnjeg i vanjskog prostora, predstavit će se Mesna industrija Vajda d.d. Čakovec, Čakovečki Mlinovi d.d. Čakovec, MD konstrukcije d.o.o. Sveta Nedelja, Metali Mitrović d.o.o. Slavonski Brod te Arosa Grande d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca.

Sajam AGRA je najveća i najvažnija manifestacija takve vrste u Sloveniji. Na prošlogodišnjoj je AGRI izlagalo više od 1750 izlagača iz 30 zemalja. Lani je sajam posjetilo više od 125.000 ljudi.

U sklopu sajma predstavit će se najnovija tehnološka dostignuća poljoprivredne mehanizacije, kao i brojni alati i oprema za poljoprivrednike, vinogradare i podrumare, voćare, ratare, povrtlare, šumare, zatim organska i bio proizvodnja, integrirana proizvodnja te šarolika ponuda proizvoda iz prehrambene industrije, gotovo sve za potrebe suvremenog zemljoradnika i procese proizvodnje hrane.

Posebnost ovogodišnje AGRE je obilježavanje Međunarodne godine zemljišta, Međunarodne godine svjetlosti i Europske godine razvoja, te promoviranje uzgoja mahunarki, naročito soje kao ratarske kulture koja pozitivno utječe na fizikalno-kemijska svojstva poljoprivrednog zemljišta.

Za detaljnije informacije o predstavljanju hrvatskih gospodarstvenika na sajmu AGRA obratite se u Županijsku komoru Sisak, Mladenu Dragojeviću, telefon: 044/521-518 ili e-mail: [email protected].

Više informacija o sajmu možete pronaći na www.pomurski-sejem.si.

Izvor: hgk.hr

Podijeli

Odgovori

Top