Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Hrvatski korisnici obožavaju surfanje i brzi mobilni internet

HT press konferencija na terasi ZG plesnog centra
HT press konferencija na terasi ZG plesnog centra

Nakon što je početkom godine prvi u Hrvatskoj korisnicima omogućio najveće brzine pristupa internetu u  4G mreži od 150 Mbit/s Hrvatski Telekom predstavio je i nove proizvode namijenjene korisnicima mobilnih usluga.  Novim tarifama Hrvatski Telekom omogućuje najbolji izbor prilagođen u potpunosti potrebama korisnika na najboljoj mreži, s najvećom 4G pokrivenosti i najvećim brzinama. „Najbolje tarife“ korisnicima nude individualizirani pristup u izboru tarifa, uz niz pogodnosti. Jer, isplati se imati najbržu mrežu.

Investicije u izgradnju infrastrukture za brzi internet

HT je početkom ove godine pokrenuo veliki investicijski ciklus, vrijedan 1,3 milijarde kuna. Investicije su prije svega usmjerene upravo u izgradnju infrastrukture za brzi internet. Planira se da će se do   kraja godine ostvariti pokrivanje 60 posto populacije 4G pokretnom mrežom s brzinama do 150 Mbit/s.

Istraživanja pokazuju: hrvatski korisnici obožavaju surfanje i brzi mobilni internet

Više od polovine hrvatskih korisnika mobilnih usluga (55 posto) posjeduje pametni telefon, što je za gotovo 20 postotnih bodova više nego samo godinu dana ranije, pokazalo je istraživanje koje je provela agencija GfK. Smartfonima su najskloniji mlađi, obrazovaniji korisnici, posebno studenti i učenici, kao i osobe s višim prihodima u kućanstvu.

Internet na mobilnom uređaju koriste gotovo svi vlasnici pametnih telefona (92 posto), a među njima gotovo 30 posto već je prešlo na 4G internet, koji je i do 10 puta brži od 3G interneta. Korisnicima internet na pametnom telefonu zadovoljava tri potrebe: omogućuje slobodu i efikasnost, osjećaj dijeljenja, povezanosti i pripadanja te nudi zabavu.

Gotovo 70 posto korisnika surfa na smartfonu više od 30 minuta dnevno, a među mlađima od 24 godine čak 91 posto. Četiri petine ispitanika koristi internet i izvan kuće, pritom koristeći isključivo 3G/4G mobilni pristup ili kombinirajući mobilni pristup i fiksne pristupne točke.

Mobilni internet koristi se za četiri do pet usluga: najviše za društvene mreže i za surfanje internetom, više od 45 posto. Osim toga, 32 posto ga koristi za gledanje video zapisa i slušanje glazbe te slanje i primanje elektroničke pošte.

Zagrepčani koriste najviše aplikacija

Društvene mreže, slušanje glazbe i gledanja video zapisa karakteristike su korisnika pametnih telefona u svim regijama, ali postoje i razlike u korištenju pojedinih aplikacija. Tako Zagrepčani nešto intenzivnije koriste svoje pametne telefone od korisnika po drugim regijama, u prosjeku i za više od pet različitih usluga. Češće od korisnika u drugim regijama koriste navigaciju, prate sport i financije. Stanovnici Sjeverne Hrvatske najčešće koriste navigaciju i čitaju vijesti. U Istri i Primorju prate vremensku prognozu te koriste aplikacije za izlaske i zabavu te zdravlje i fitnes. Dalmatinci koriste najmanje aplikacija – između tri i četiri, najmanje su na društvenim mrežama, a i najmanje im treba vremenska prognoza i navigacija. Slavoncima najmanje trebaju aplikacije za zdravlje i fitnes.

Žene vole aplikacije za zdravlje i fitness, muškarcima najvažniji sport i financije

Muškarci koriste u prosjeku jednu aplikaciju više nego žene. Žene više nego muškarci koriste aplikacije za zdravlje i fitness, glazbu i vremensku prognozu. Muškarci preferiraju poslovne i financijske aplikacije, navigaciju i vodiče, a posebno sport, koji je šest puta popularniji kod muškaraca nego kod žena.

Tinejdžeri su nejčešće na društvenim mrežama i slušaju glazbu, stariji od 35 godina prednjače po uporabi poslovnih aplikacija i praćenju portala s vijestima , dok su stariji od 45 godina skloniji financijskim aplikacijama, navigaciji  i vremenskoj prognozi.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.