Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatski prehrambeni proizvodi idu na korejsko tržište

hrana

Glavna tema sastanka veleposlanika Republike Koreje u RH Hyung-Won Suh i članova HGK  bio je sajam Seoul Food 2015, četvrti po veličini prehrambeni sajam u Aziji te ujedno i najveći prehrambeni sajam u Republici Koreji koji se u svibnju ove godine po 33. put održava u Seoulu.

Osim predsjednika HGK Luke Burilovića, na sastanku su uz veleposlanika te prvog tajnika Veleposlanstva Republike Koreje Won Jae Uhma, sudjelovali i Kwan Mook Kim, direktor Korejskog poslovnog centra Zagreb (Kotra) te predstavnici novoosnovanog Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat, predsjednik kluba, i Igor Zgrabljić, glavni tajnik kluba.

Korejska je strana naglasila kako postoji pojačani interes za hrvatske prehrambene proizvode pogotovo zato što su korejski turisti u zadnje dvije godine otkrili Hrvatsku kao turističku destinaciju, a o čemu svjedoči i podatak da je u 2014. godini Hrvatsku posjetilo više od 264.110 korejskih turista.

Republika Koreja gotovo 90 posto svoje hrane uvozi pa se sudjelovanjem na sajmu otvara prilika hrvatskim prehrambenim tvrtkama da otvore put na novo tržište. Hrvatska gospodarska komora stoji na raspolaganju hrvatskim tvrtkama zainteresiranim za sudjelovanje za svu potrebnu organizacijsku i logističku pomoć. Dodatni sastanci u vezi sudjelovanja na sajmu dogovoreni su za kraj ovoga tjedna i na njima će se definirati krajnji interes te samo sudjelovanje na sajmu. Ostvarivanje suradnje dogovoreno je i kroz planirane zajedničke gospodarske aktivnosti te je kao jedna od mjera tijekom ove godine planiran i hrvatsko-korejski poslovni forum u Zagrebu. Zgodan je podatak kako je Kraš početkom listopada 2014. godine krenuo s izvozom svojih slatkiša u Republiku Koreju gdje će se na policama naći poznati Kiki i gumeni bomboni.

Obje su strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom institucija te naglasile kako uvijek ima prostora za poboljšanje suradnje.

Predsjednik HGK Luka Burilović naglasio je da HGK stoji na raspolaganju tvrtkama i institucijama za svu potrebnu pomoć pri produbljivanju gospodarske suradnje dviju zemalja.

HGK

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.