Hrvatski produkt dizajn u skladu je s vremenom i svjetskim trendovima

Upravo novi proizvodi pokazuju kako na naše dizajnere i proizvođače itekako možemo računati u budućnosti. Izvrsni produkti i postav hrvatske Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) Hrvatske gospodarske komore ovih dana na Belgrade Furniture Fair 2018. malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Neki od proizvoda koji će zasigurno privući veliku pažnju su: Sekreter Secret Area  koji je suvremena interpretacija sekretera temeljena na njegovoj povijesnoj tipologiji. Ovaj prostor ideala je za toliko potrebnu izolaciju u današnjem vremenu. Intiman je prostor za rad, promišljanja, koncentraciju i komunikaciju.

Secret Area, autor Alica Pancer

Urban stolna lampa sastoji se od drvene baze i metalnog sjenila ukrašenog geometrijskim oblicima. Istražuje estetiku metala, geometrije, transformacija istih svijetlom.

Urban stolna svjetiljka, autori Deez produkt i Đena Đonlagić

Lounge chair Cage – metalna je stolica izrađena od čeličnih šipki i cijevi. Prozračna je, ali izuzetno čvrsta konstrukcija.

Cage lounge, autor Filip Gordon Frank

Mondum Mediterraneo tegla za biljke je sistem tegli koji se fizički lako i konceptualno adekvatno može prebacivati iz interijera u eksterijer. Ab Ovo jajoliki stolić kao podsjetnik je na osjetila od kojih sve počinje.

Mondum, autor Zoran Jedricic

Nastup je naših dizajnera organiziran je kao dio projekta Hrvatske gospodarske komore „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojem je cilj putem potpore HGK potaknuti jači iskorak hrvatskih malih i srednjih poduzeća na strana tržišta.

Podijeli

Odgovori

Top