Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Hrvatski startup Robotiq.ai dobio više od milijun eura za razvoj softverskih robota

Robotiq.ai je osnovan 2018. i bavi se RPA-om, odnosno robotskom automatizacijom, za koju iz tog startupa kažu da je jednostavna tehnologija s opipljivim prednostima, koja znatno podiže razinu učinkovitosti u tvrtkama i organizacijama.

Robotiq.ai osigurao je više od milijun eura investicije za širenja poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava, izvijestili su danas iz tog startupa.

Sredstva za investicije Robotiq.ai dobio je iz projekta EU Eurostars za potrebe istraživanja i razvoja softvera te veći dio ili 900 tisuća eura od češkog fonda J&T Ventures (dio J&T grupacije).

Robotiq.ai je osnovan 2018. i bavi se RPA-om, odnosno robotskom automatizacijom, za koju iz tog startupa kažu da je jednostavna tehnologija s opipljivim prednostima, koja znatno podiže razinu učinkovitosti u tvrtkama i organizacijama, a kako bi što bolje riješili izazove s kojima se susreću u poslu koriste i AI, tj. umjetnu inteligenciju za pružanje jednostavnosti te chatbotova za suradnju čovjeka i robota.

Iz te startup tvrtke jedan od osnivača, Marko Gudelj, poručuje da njihovi softverski roboti mogu uspješno odraditi gotovo sve zadatke kao i fizička osoba – analizirati podatke, stvarati izvješća, pronalaziti informacije, komunicirati, izvršavati veliku količinu tehničkih zadataka, poput komunikacije s bazama podataka i dr., a, uz ostalo, ljudima osigurava i vrijeme za kreativniji i kvalitetniji rad.

Roboti zamjenjuju i do 90 posto radnika na ponavljajućim zadacima.

I Darko Jovišić, jedan od osnivača, ističe prednost njihovih robota u jednostavnoj i brzoj implementaciji te integraciji u postojeće sustave, ali i činjenicu da su lako upravljivi i da se rješenje implementira uz minimalno sudjelovanje IT odjela kompanije, što smanjuje vrijeme i trošak.

Kaže i da u nekim procesima roboti zamjenjuju čak i do 90 posto potrebe za korištenjem osoba za repetitivne ili ponavljajuće zadatke, kojih ima u svakoj kompaniji, a roboti su sposobni raditi i 24 sata dnevno i svakodnevno.

“Cilj nam je dodatno povećanje brzine i robusnosti samih robota, kako bismo ih učinili još učinkovitijima, a vjerujem da će upravo to biti naša glavna konkurentska prednost na globalnom tržištu”, otkriva Jovišić.

Povodom tog posla investicijski menadžer iz J&T Ventures fonda, David Polach, naglasio je da se robotska automatizacija procesa tiče svake tvrtke u svakoj industriji te da Robotiq.ai nudi rješenje koje je jednostavno implementirati i lako pokrenuti, pa i u segmentu malih i srednjih tvrtki, te da vjeruju da će Robotiq.ai postati i relevantan globalni igrač u ciljanim sektorima.

Izvor index.hr

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.