Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Hrvatski studio ispisuje povijest u svijetu elektronske glazbe video najavom novog albuma Swedish House Mafie

Ljeto 2023. domaćem dizajnerskom studiu Size ostat će u pamćenju kao najveća nagrada i prekretnica u njihovom radu, barem što se glazbe i video produkcije za glazbenu branšu tiče.

Ljeto 2023. domaćem dizajnerskom studiu Size ostat će u pamćenju kao najveća nagrada i prekretnica u njihovom radu, barem što se glazbe i video produkcije za glazbenu branšu tiče. Popularni glazbeni trio Swedish House Mafia ovom je kreativnom timu iz Zagreba u potpunosti  prepustio montažu, video produkciju i mix glazbe za nekoliko njihovih najava, projekata kao i nastupa te nakon što ih je art direktor Jurica Koletić osvojio izradom službenog videa za najavu povratničke turneje “Paradise Again”, zapečatio suradnju sa Sizeovcima.

Puno se radi, eksperimentira i odbacuje — rekao bih da je proces malo katarzičan, ali na pozitivan način, jer sam finalno napravio čak 26 edita glazbe i videa. Ono na što sam posebno ponosan jest činjenica da im ja miksam muziku za svaki video. Najsretniji sam što radim direktno s Alexanderom Wesselyem, njihovim snimateljem i art direktorom, koji ima jako specifičan stil i čiji vrhunski rad cijenim od svojih samih početaka“, objašnjava Jurica Koletić koji zajedno s kreativnim direktorom Andrejom Virantom Sadikovićem te direktorom i brand strategom Ivanom Fistrićem čini ovaj nagrađivani studio, koji je još početkom godine oduševio hrvatsku scenu objavom suradnje s najvećima u svijetu elektronske glazbe.

Potom su kreirali promotivni video za izlazak Paradise Again Live Albuma, kolekcije njihovih najboljih izvedbi pjesama s novog albuma i turneje. U videu je presjek cijele ere koja počinje izlaskom albuma, nastavlja se nastupom na Coachelli s Weekndom i završava svjetskom turnejom. „Cilj je bio izvući najbolje trenutke u zadnjih godinu dana i pretvoriti ih video od 30-ak sekundi. Ja sam radio montažu videa i mix glazbe dok kameru i art direkciju potpisuje Alexander Wessely, a Head of Project je njihov manager Max Holmstrand pa mi je stvarno velika stvar biti u takvom društvu umjetnika. Video je prepušten meni, jer im moj stil montaže potpuno odgovara što mi je vjerojatno i najveći profesionalni kompliment koji sam dobio“, zaključuje Jurica.

Kreiranje i stvaranje vizualnog „jezika“ njemu je u genetskom kodu stoga ne čudi da mu je prepuštena i izrada serije videa za najave koncerata Steve Angella po sjevernoj Americi, točnije poznatim koncertnim dvoranama i najpoznatijim globalnim klubovima u kojima se „vrte“ upravo videi s Juričinim potpisom, kao i najava turneje Sebastiana Ingrossa diljem SAD-a. Društvene mreže svakog od članova SHM-a i službeni profil poznatog trojca vrve sjajnim komentarima na svaki njihov novi objavljeni video i animaciju, a brojke koje prate ove objave pravi su vjetar u leđa kreativnom direktoru Size-a.

Na ovaj način, poznati boutique studio iz Zagreba stavio je Hrvatsku na mapu glazbene industrije, a ova se švedsko – hrvatska „veza“ upisala u povijest elektronske glazbe.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.