Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatski Telekom prepoznat kao jedna od najetičnijih svjetskih kompanija

Hrvatski Telekom je od Ethispherea, globalnog lidera u definiranju i promicanju standarda etičkih poslovnih praksi, prepoznat kao jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija® za 2024. godinu.

Hrvatski Telekom je od Ethispherea, globalnog lidera u definiranju i promicanju standarda etičkih poslovnih praksi, prepoznat kao jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija® za 2024. godinu. Ovo je drugi put da je Hrvatski Telekom na globalnoj razini prepoznat za primjenu najviših standarda etičnosti, usklađenosti i upravljanja korporativnog upravljanja, te je jedina hrvatska kompanija koja je ikad uvrštena među najetičnije svjetske kompanije. Kriteriji za uvrštenje na listu World’s Most Ethical Companies® za 2024. godinu dodatno su postroženi te su bili zahtjevniji nego ikada, što je rezultiralo time da su se na listi našle kompanije iz samo 20 zemalja, a Hrvatski Telekom je jedna od samo tri istaknute kompanije u telekomunikacijskoj industriji u svijetu.

„U Hrvatskom Telekomu vjerujemo kako primjena najviših standarda upravljanja i etičkih normi ima ključnu ulogu u svim aspektima našeg poslovanja. Ta načela ne samo da štite naš poslovni integritet, već rezultiraju još većim povjerenjem naših dionika, korisnika, partnera i dioničara i pokretač su našeg održivog rasta. Biti jedina kompanija iz Hrvatske, sada već drugi put, koja je prepoznata kao jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija, izvanredno je postignuće na koje smo iznimno ponosni. Ovo priznanje nam je dodatna motivacija da nastavimo s podizanjem ljestvice i služimo kao uzor“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Uvijek je inspirativno uručiti priznanje World’s Most Ethical Companies®. Kroz zahtjevni analitični proces vidimo predanost Hrvatskog Telekoma i organizacija koje su uvrštene na listu ka stalnom poboljšanju njihovih etičkih praksi, usklađenosti i upravljačkih praksi na korist svih dionika,“ izjavila je Erica Salmon Byrne, glavna direktorica za strategiju i izvršna predsjednica Ethispherea. „Kompanije poput Hrvatskog Telekoma, koje promiču kulturu etičnosti i integriteta postavljaju standard korporativnog upravljanja koje onda slijede i drugi. Čestitam Hrvatskom Telekomu na ovom postignuću i što je pokazao da je snažna etika temelj uspješnog poslovanja.“

Etika & rezultati  

Kompanije uvrštene na World’s Most Ethical Companies® za 2024. godinu nadmašile su usporedivi indeks globalnih kompanija za 12,3 postotna boda u razdoblju od siječnja 2019. do siječnja 2024.

Metodologija i bodovanje

Procjena World’s Most Ethical Companies® temelji se na Ethisphereovom patentiranom Ethics Quotient®, opsežnom upitniku koji od kompanija traži više od 240 različitih dokaza o kulturi etično poslovanja; konkretnim primjerima ESG praksi; programima etičnosti i usklađenosti, raznolikosti, jednakosti i uključivosti; inicijativama koje podržavaju lanac vrijednosti. Ti podaci podliježu daljnjoj kvalitativnoj analizi panela Ethisphereovih stručnjaka koji svake godine provode tisuće sati provjeravajući i ocjenjujući kandidate. Ovaj proces je operativni okvir za preuzimanje i kodificiranje uistinu najboljih praksi organizacija u različitim industrijama  diljem svijeta.

Nagrađeni 

Za potpunu listu ovogodišnjih nagrađenih, molimo posjetite web stranicu Najetičnijih svjetskih kompanija na https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.