Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Hrvatski Telekom u Zagrebu gasi 3G mrežu zamjenjujući je s 4G i 5G

Hrvatski Telekom na području Grada Zagreba i okolice planira ugasiti svoju 3G mrežu u razdoblju od 8. do 12. srpnja 2024. godine.

Hrvatski Telekom na području Grada Zagreba i okolice planira ugasiti svoju 3G mrežu u razdoblju od 8. do 12. srpnja 2024. godine. To je, nakon uspješno provedenog gašenja 3G mreže u Osijeku i okolici, drugo po redu područje u Hrvatskoj na kojem se u skladu sa strategijom održivog poslovanja HT-a gasi 3G mreža i ubrzava prelazak na energetski učinkovitije 4G i 5G tehnologije.

Gašenje 3G mreže predstavlja ključni korak u predanosti HT-a prema digitalnoj transformaciji. Oslobađanjem frekvencijskih resursa i kapaciteta dodatno unaprjeđujemo 4G i 5G tehnologije, što nam omogućava da korisnicima i nadalje pružamo najnaprednije telekomunikacijske usluge, istovremeno unaprjeđujući korisničko iskustvo. Dodatno, fokusiranjem na brže i naprednije mobilne tehnologije i usluge stvaramo mogućnosti za daljnje inovacije i poboljšanu povezanost, što pozitivno utječe na društveni i gospodarski razvoj.

Korisnici koji upotrebljavaju 2G ili 3G uređaje i nemaju mogućnost pristupa 4G i/ili 5G tehnologijama, mogu nastaviti s korištenjem svojih usluga putem 2G tehnologije, koju HT i dalje zadržava u radu i koja omogućava neometano korištenje poziva i SMS poruka, te korištenje podatkovnog prometa sukladno mogućnostima 2G tehnologije. Kako bi ostvarili značajno bolje iskustvo mobilnog interneta, korisnici svoj uređaj trebaju zamijeniti novim 4G i/ili 5G uređajem, a tim stručnjaka i korisnička podrška Hrvatskog Telekoma su im kontinuirano na raspolaganju kako bi pružili sve potrebne informacije i podršku s ciljem što jednostavnijeg prelaska na 4G i 5G usluge. Svi korisnici koji koriste uređaje novije tehnologije i koji imaju mogućnost pristupa 4G i/ili 5G tehnologiji, a posjeduju SIM karticu starije tehnologije, svoju SIM karticu mogu bez naknade zamijeniti u bilo kojem trenutku na prodajnim mjestima Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom će svoje korisnike redovito i pravovremeno informirati o načinu provedbe i dinamici postupka gašenja 3G tehnologije putem objava na svojim internetskim stranicama. Kompletan završetak projekta gašenja 3G mreže očekuje početkom iduće godine, a detaljnije informacije vezane uz odlazak 3G mreže u povijest kao i odgovore na najčešća pitanja korisnika moguće je pronaći na Gašenje 3G mreže  


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.