Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi mjeru ‘Stalni sezonac’

Povodom povećanog broja upita stranaka i novinarskih upita Hrvatski zavod za zapošljavanje informira sve zainteresirane o provođenju nove mjere ‘Stalni sezonac’, koja kreće od ove godine.

Povodom povećanog broja upita stranaka i novinarskih upita Hrvatski zavod za zapošljavanje informira sve zainteresirane o provođenju nove mjere 'Stalni sezonac', koja kreće od ove godine.

Hrvatski zavod za zapošljavanje od ove godine provodi mjeru Stalni sezonacsufinanciranje doprinosa za produženo mirovinsko osiguranje stalnim sezonskim radnicima. Cilj mjere je pružanje podrške osobama koje rade u sezoni te jedan dio godine nemaju osiguranu plaću niti kontinuitet prijave na mirovinsko osiguranje. Zahtjevi za ovu mjeru se kontinuirano zaprimaju od početka godine i niti u jednom trenutku nisu bili predmet privremene obustave mjere.

Ukupno smo zaprimili 61 zahtjev za ovu mjeru od čega su 33 zahtjeva negativno riješena a u 2 zahtjeva poslodavci su sami odustali. Ostalih 26 zahtjeva za 343 osobe su sukladno uobičajenim propisanim procedurama obrađeni i u tijeku je isplata naknada o čemu će podnositelji zahtjeva biti obaviješteni. Ukupno je za uključivanje 343 osobe u mjeru Stalni sezonac izdvojeno oko 4.400.000,00 kuna.

Također moramo pojasniti da se osobe ne prijavljuju u evidenciju nezaposlenih osoba Zavoda i da je datum kada je poslodavac prijavio osobu na produženo mirovinsko osiguranje i Zavodu predao zahtjev osnova za isplaćivanje novčane pomoći. Dakle osoba ostvaruje pravo na novčanu pomoć danom prijave na produženo mirovinsko osiguranje uz uvjet da ima sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme za obavljanje sezonskih poslova.

Za sve pojedine upite, nejasnoće ili rješavanje nastalih nesporazuma po dostavljenim zahtjevima u pojedini područni ured molimo kontaktirati Ured ravnateljice na mail: [email protected] .

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Globalna konzultantsko-revizorska tvrtka EY provela je opsežnu analizu europskog gospodarstva tijekom prvog tromjesečja 2023. i dala svoja predviđanja za ekonomska kretanja u tekućoj godini

Poduzeća

Unaprjeđenje materijalnih prava radnika kontinuirani je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način.

Financije

Prema podacima servisa MojaPlaća, u prvom kvartalu 2023. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 1.096 euro, što je 6% više...

Komentari

Djelatnici na sezonu nerijetko dolaze iz različitih krajeva Hrvatske, a u posljednje vrijeme i cijelog svijeta zbog čega ne čudi činjenica kako su sigurna...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.