Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Hrvatsko školstvo – instrukcije su ‘nužno zlo’

pixabay.com

Jesu li instrukcije zaista nužno zlo ili je u pitanju lijenost pojedinaca, istražio je portal EduCentar na gotovo 300 građana.

Velika većina ispitanika (74%) nema potrebu za uzimanjem instrukcija. 

Od toga 53% ispitanika tvrdi da su im instrukcije posve nepotrebne, dok 21% ispitanika zarađuje na davanju instrukcija.

„Ako imalo paziš na satu, instrukcije su potpuno nepotrebne. Ako si lijen i ne slušaš, onda ti niti instrukcije neće pomoći da shvatiš gradivo.“ kaže jedan od ispitanika koji nikada nije koristio instrukcije.

Ispitanici koje su ‘unovčili’ svoje znanje, najčešće daju instrukcija iz matematike, fizike, kemije, ali i stranih jezika. „Davanje instrukcija iz matematike i fizike omogućilo mi je tjedan dana ljetovanja“ zanimljiv je komentar jednog ispitanika.

S druge strane, 26% ispitanika priznaje da su instrukcije za njih ‘nužno zlo’. Ispitanici najčešće navode matematiku kao izvor problema i razlog odlaska na instrukcije.

Jedan od ispitanika osvrće se na status učitelja i profesora u društvu komentarom da ‘nemaju želju prenijeti znanje jer su previše ogorčeni malom plaćom i situacijom u državi’ te je stoga primoran potražiti pomoć u obliku instrukcija.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.