Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Hrvoje Ljubičić na čelu poznate zagrebačke agencije za razvoj softvera

Hrvoje Ljubičić novi je CEO Ingemarka te je na toj poziciji naslijedio osnivača tvrtke, Viktora Matića, koji je tvrtku uspješno vodio od 2006. godine.

Hrvoje Ljubicic - Ingemark

Hrvoje Ljubičić novi je CEO Ingemarka, poznate zagrebačke agencije za razvoj softvera prema narudžbi te je na toj poziciji naslijedio osnivača tvrtke, Viktora Matića, koji je tvrtku uspješno vodio od 2006. godine.

Prema riječima osnivača Matića, koji će ubuduće imati savjetodavnu ulogu u osnaživanju tehnološkog dijela tvrtke, Ingemark je danas pouzdan partner nekim od najvećih tvrtki u jugoistočnoj Europi, kao i brojnim tvrtkama iz zapadne Europe, Bliskog istoka i SAD-a te je u fazi snažnog rasta i pojačanje na upravljačkoj razini logičan je i prirodan slijed usklađen s daljnjim poslovnim nastojanjima tvrtke.

Svoju poslovnu karijeru Ljubičić, nakon zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, započinje kao softverski inženjer. Od 2007. godine radi u Agrokoru, odnosno u njihovoj IT tvrtki mStart gdje obnaša brojne tehnološke i upravljačke funkcije. Sudjelovao je na više projekata, posebice u područjima elektroničkog poslovanja, integracija i e-commerce, a paralelno s razvojem karijere uspješno je završio i program za izvršnog magistra poslovne administracije (EMBA) na COTRUGLI Busines School.

Ljubičić ima bogato iskustvo u izgradnji poslovanja i timova “iz nule“ s posebnim naglaskom na tech kompanije i enterprise architecture. Među najznačajnijim pozicijama koje je obnašao je pozicija direktora za e-commerce, a u Ingemark dolazi s pozicije direktora razvoja proizvoda i usluga mStarta.

S Ingemarkom me veže dugogodišnja suradnja na brojnim projektima tako da sam upoznat s mogućnostima i ekspertizom tima koji ću, vjerujem, uspješno voditi. Pred Ingemarkom je razdoblje snažnog rasta koje će pratiti usklađivanje postojećih i uvođenje novih procesa te daljnje usavršavanje zaposlenika, uz kontinuirani fokus na kvaliteti isporučenih projekata.  S druge strane, na meni je da stečenim znanjem i iskustvom, zajedno s ostatkom upravljačkog tima, osiguram daljnji razvoj Ingemarka na domaćem, ali i globalnom tržištu. Obzirom na dokazanu i prepoznatu stručnost upravljačkog tima i svih zaposlenika Ingemarka, ne sumnjam u realizaciju ciljeva koji su pred nama. Ukazano povjerenje mi je i osobno dodatni vjetar u leđa te vjerujem kako ću dostojno zamijeniti Viktora, koji je godinama bio zaštitno lice Ingemarka na CEO poziciji“, izjavio je ovim povodom Hrvoje Ljubičić, novi CEO Ingemarka.

Organski rast i fokus na strana tržišta

Ingemark je prije dvije godine započeo proces interne reorganizacije kao podršku organskom rastu tvrtke i prepoznatim mogućnostima u kontekstu razvoja poslovanja. Rezultati su se vrlo brzo pokazali; tvrtka je postala znatno skalabilnija i počela organski rasti. Trenutno zapošljavaju više od 60 stručnjaka, a očekuju kako će do kraja ove godine svoj tim ekipirati sa još barem desetak stručnjaka.

Ines Vranješ Radovanović, nova direktorica ljudskih resursa Ingemarka

Jedna od njih je i Ines Vranješ Radovanović, nova direktorica ljudskih resursa Ingemarka. Vranješ Radovanović je iskusna menadžerica s 9 godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima te 14 godina iskustva u savjetovanju i radu s Upravama, višim i visokim menadžmentom u području upravljanja ljudima i poslovanjem. Vranješ Radovanović u Ingemark dolazi iz osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d., a posjeduje široko znanje i iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima, ali i u području komunikacijskog menadžmenta.

Pročitajte još:

Komentari

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije.

Poduzeća

Cjelokupni vizualni korporativni identitet međunarodnog Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti.

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.