Hrvoje Prpić (CRANE) investirao u startup Wemy

Na redovitoj Startup srijedi lansirana je aplikacija za odabir odjevne kombinacije Wemy, u koju je već odlučio investirati član CRANE-a Hrvoje Prpić. Iza aplikacije stoji tim mladih Zagrepčana, a po prvi su je put, kao polaznici Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) još u prosincu prikazali članovima hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

Wemy je potencijalno vrlo viralna aplikacija. Ona je direktni konkurent Instagramu koji je danas treća najjača socijalna mreža na svijetu i ukoliko se svidi tinejdžerima može izazvati revoluciju u tom polju. Tinejdžeri odlaze s mreža koje su postale komercijalne kao što je Facebook i odlaze u neke svoje niše poput Snapchata. Mislim da Wemy ima potencijala to isto napraviti s Instagramom i odvući tinejdžere s Instagrama na Wemy“, ocijenio je član Upravnog odbora CRANE-a Hrvoje Prpić.

Aplikacija funkcionira tako da korisnik obuče željenu kombinaciju, fotografira se, uploada fotografiju, a ostali korisnici, potpuni neznanci, daju svoju ocjenu. Wemy zasad bilježi najbolji odaziv među mlađom populacijom, no želi postati proizvod koji će svim generacijama pomagati u izboru stila odijevanja, kao nezaobilazni savjetnik kod svakog izlaska ili kupovine odjeće. Od jučer je dostupan u verziji za android, a ubrzo se očekuje i pokretanje iOS verzije.

Tim koji stoji iza Wemyja uključio se u program ZIP-a u listopadu, a 12. prosinca su, prigodom predstavljanja beta verzije, za napredak u programu nagrađeni s 1.000 eura. Odluka Hrvoja Prpića da vlastitim ulaganjem podrži projekt timu Wemyja nije samo potvrda njegove kvalitete, već će im omogućiti i privlačenje početnog kritičnog broja korisnika na platformi.

Hrvoja smo upoznali preko Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i odmah na početku nam je dao odlične savjete o razvoju našeg startupa, jer je i sam prošao taj put. U Hrvatskoj ima jako malo kvalitetnih investitora/mentora koji razumiju cijeli proces stvaranja kompanije, posebno kad su u pitanju startupi“ – izjavio je Dino Mileta, business developer u startupu Wemy.

U CRANE-u drže da je investicija u Wemy potvrda uspješnosti simbioze poslovnih inkubatora i mreža investitora. „Ulagači se puno lakše odlučuju investirati u startup koji je prošao neki oblik poslovnog programa, zato sve potencijalne poduzetnike pozivam da se prije traženja ulagača uključe u programe poput ovog inkubatora“ – izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) je organizacija koja okuplja privatne investitore koji su zainteresirani za ulaganja u inovativne tvrtke u ranom stadiju razvoja. CRANE je osnovan 2008. godine, a u 7 godina uspješnog djelovanja, ostvareno je preko 30 investicija ukupne vrijednosti više od 23 milijuna kuna.

Osim investiranja, članovi CRANE-a aktivno su uključeni u poticanje poduzetništva kroz organizaciju Startup srijeda, CRANEbruncha, sudjelovanje na raznim konferencijama u obliku mentora, savjetnika i predavača te suradnjom s brojnim nacionalnim i inozemnim organizacijama. Hrvatska mreža poslovnih anđela nacionalni je predstavnik Hrvatske u Europskoj mreži poslovnih anđela te član Globalne mreže poslovnih anđela, a od 2015. Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela imenovan je ispred CRANE-a u Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike

 

Podijeli

Odgovori

Top