Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Hrvoje Prpić (CRANE) investirao u startup Wemy

Na redovitoj Startup srijedi lansirana je aplikacija za odabir odjevne kombinacije Wemy, u koju je već odlučio investirati član CRANE-a Hrvoje Prpić. Iza aplikacije stoji tim mladih Zagrepčana, a po prvi su je put, kao polaznici Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) još u prosincu prikazali članovima hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

Wemy je potencijalno vrlo viralna aplikacija. Ona je direktni konkurent Instagramu koji je danas treća najjača socijalna mreža na svijetu i ukoliko se svidi tinejdžerima može izazvati revoluciju u tom polju. Tinejdžeri odlaze s mreža koje su postale komercijalne kao što je Facebook i odlaze u neke svoje niše poput Snapchata. Mislim da Wemy ima potencijala to isto napraviti s Instagramom i odvući tinejdžere s Instagrama na Wemy“, ocijenio je član Upravnog odbora CRANE-a Hrvoje Prpić.

Aplikacija funkcionira tako da korisnik obuče željenu kombinaciju, fotografira se, uploada fotografiju, a ostali korisnici, potpuni neznanci, daju svoju ocjenu. Wemy zasad bilježi najbolji odaziv među mlađom populacijom, no želi postati proizvod koji će svim generacijama pomagati u izboru stila odijevanja, kao nezaobilazni savjetnik kod svakog izlaska ili kupovine odjeće. Od jučer je dostupan u verziji za android, a ubrzo se očekuje i pokretanje iOS verzije.

Tim koji stoji iza Wemyja uključio se u program ZIP-a u listopadu, a 12. prosinca su, prigodom predstavljanja beta verzije, za napredak u programu nagrađeni s 1.000 eura. Odluka Hrvoja Prpića da vlastitim ulaganjem podrži projekt timu Wemyja nije samo potvrda njegove kvalitete, već će im omogućiti i privlačenje početnog kritičnog broja korisnika na platformi.

Hrvoja smo upoznali preko Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i odmah na početku nam je dao odlične savjete o razvoju našeg startupa, jer je i sam prošao taj put. U Hrvatskoj ima jako malo kvalitetnih investitora/mentora koji razumiju cijeli proces stvaranja kompanije, posebno kad su u pitanju startupi“ – izjavio je Dino Mileta, business developer u startupu Wemy.

U CRANE-u drže da je investicija u Wemy potvrda uspješnosti simbioze poslovnih inkubatora i mreža investitora. „Ulagači se puno lakše odlučuju investirati u startup koji je prošao neki oblik poslovnog programa, zato sve potencijalne poduzetnike pozivam da se prije traženja ulagača uključe u programe poput ovog inkubatora“ – izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) je organizacija koja okuplja privatne investitore koji su zainteresirani za ulaganja u inovativne tvrtke u ranom stadiju razvoja. CRANE je osnovan 2008. godine, a u 7 godina uspješnog djelovanja, ostvareno je preko 30 investicija ukupne vrijednosti više od 23 milijuna kuna.

Osim investiranja, članovi CRANE-a aktivno su uključeni u poticanje poduzetništva kroz organizaciju Startup srijeda, CRANEbruncha, sudjelovanje na raznim konferencijama u obliku mentora, savjetnika i predavača te suradnjom s brojnim nacionalnim i inozemnim organizacijama. Hrvatska mreža poslovnih anđela nacionalni je predstavnik Hrvatske u Europskoj mreži poslovnih anđela te član Globalne mreže poslovnih anđela, a od 2015. Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela imenovan je ispred CRANE-a u Vijeće za gospodarska pitanja Predsjednice Republike

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.