Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HSLS predložio mjere – potrebne društvene reforme i pomoć gospodarstvu

Čelnici Hrvatske socijalno – liberalne stranke (HSLS) predstavili su danas gospodarske mjere koje je HSLS predložio svom koalicijskom partneru u vlasti HDZ-u. Oni Vladine mjere, čijim efektom nisu zadovoljni, smatraju zakašnjelim i neučinkovitim. Kao dugoročna rješenja predlažu društvene reforme – decentralizaciju države, dok u pogledu kratkoročnih rješenja predlažu intervencije u gospodarstvu koje bi se odmah mogle početi provoditi.

Čelnici Hrvatske socijalno - liberalne stranke (HSLS) predstavili su danas gospodarske mjere koje je HSLS predložio svom koalicijskom partneru u vlasti HDZ-u. Oni Vladine mjere, čijim efektom nisu zadovoljni, smatraju zakašnjelim i neučinkovitim. Kao dugoročna rješenja predlažu društvene reforme – decentralizaciju države, dok u pogledu kratkoročnih rješenja predlažu intervencije u gospodarstvu koje bi se odmah mogle početi provoditi.

– Mislim da je građanima dosta laži i priča da ćemo iz krize izaći za tri mjeseca i da ćemo za šest mjeseci biti bolje. Moraju se ponuditi kratkoročna i dugoročna rješenja da bismo izašli iz ovih problema u kojima jesmo, – rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare održanoj danas nakon sjednice Središnjeg vijeća stranke u Hotelu „Minerva“ u Varaždinskim Tplicama.

Socijal – liberali predlažu društvene reforme

Dugoročnim rješenjima socijal – liberali smatraju društvene reforme – decentralizaciju države, ali i reformu lokalne uprave i samouprave. Kratkoročna rješenja tiču se intervencija u gospodarstvu koje bi se odmah mogla početi provoditi.

Predlažu ukidanje poreza na reinvestiranu dobit kao i komunalnog i vodnog doprinosa. Zalažu se za poticanje izvoza subvencioniranjem nastupa na inozemnim tržištima. Kažu, nelikvidnosti se agresivno mora stati na kraj.

U javnim tvrtkama nema mjesta politici

Smatraju da u javnim tvrtkama nema mjesta politici, a traže da se sva imovina u javnom i državnom vlasništvu u kojem država ima manjinski udio, proda. Smatraju da bi se socijalne naknade trebale davati samo siromašnima te da bi se trebale smanjiti socijalne beneficije, a ukidanje kriznog poreza zahtjevaju do 1. srpnja ove godine.

Najavili su da će mjere koje predlažu uskoro prodiskutirati i na koordinaciji vladajućih političkih stranaka.

– HSLS ne izlazi iz koalicije. Mi ćemo i dalje koristiti svoju poziciju da utječemo ovakvim prijedlozima na Vladu da donosi prijedloge u interesu svih građana. Vidjeli ste da je zadnja saborska rasprava bila o ukidanju prve stope kriznog poreza. Mali doprinos tome dao je i HSLS, – rekao je Kosor.

Darinko Kosor podupire Josipovićeve radnje u BiH

Predsjednik stranke Darinko Kosor na današnjoj je konferenciji za novinare ponovio da podupire postupak predsjednika Republike Ive Josipovića za posjeta BiH.

– Stav HSLS-a je da Hrvatska država nije bila agresor u BiH, ali isto tako da je bilo puno pogrešnih poteza devedestih. Isprika žrtvama, a posebno žrtvama koje su nastale radi hrvatske politike je apsolutno ono što prihvaćamo i u tome podržavamo stav predsjednika Ive Josipovića. –

– Mislim da takav stav nije problematičan nikome, da je zdravorazumski i da nitko ne može imati ništa protiv toga da se svim žrtvama palim sa svih strana jednostavno današnja politika ispriča i da život ide dalje te da učimo na onome što je bilo krivo u povijesti, – rekao je predsjednik HSLS-a.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Među zvučnim imenima i proslavljeni hrvatski tenisač s bogatim poslovnim iskustvom Mario Ančić.

Poduzeća

Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku.

Lifestyle

Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi, ali i suze rone.

Novosti

Osam zemalja Srednje i istočne Europe usvojilo je 1437 zakona u 2022. godini, što je povećanje od 14% u usporedbi s razinama prije pandemije

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.