Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HSLS predložio mjere – potrebne društvene reforme i pomoć gospodarstvu

Čelnici Hrvatske socijalno – liberalne stranke (HSLS) predstavili su danas gospodarske mjere koje je HSLS predložio svom koalicijskom partneru u vlasti HDZ-u. Oni Vladine mjere, čijim efektom nisu zadovoljni, smatraju zakašnjelim i neučinkovitim. Kao dugoročna rješenja predlažu društvene reforme – decentralizaciju države, dok u pogledu kratkoročnih rješenja predlažu intervencije u gospodarstvu koje bi se odmah mogle početi provoditi.

Čelnici Hrvatske socijalno - liberalne stranke (HSLS) predstavili su danas gospodarske mjere koje je HSLS predložio svom koalicijskom partneru u vlasti HDZ-u. Oni Vladine mjere, čijim efektom nisu zadovoljni, smatraju zakašnjelim i neučinkovitim. Kao dugoročna rješenja predlažu društvene reforme – decentralizaciju države, dok u pogledu kratkoročnih rješenja predlažu intervencije u gospodarstvu koje bi se odmah mogle početi provoditi.

– Mislim da je građanima dosta laži i priča da ćemo iz krize izaći za tri mjeseca i da ćemo za šest mjeseci biti bolje. Moraju se ponuditi kratkoročna i dugoročna rješenja da bismo izašli iz ovih problema u kojima jesmo, – rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare održanoj danas nakon sjednice Središnjeg vijeća stranke u Hotelu „Minerva“ u Varaždinskim Tplicama.

Socijal – liberali predlažu društvene reforme

Dugoročnim rješenjima socijal – liberali smatraju društvene reforme – decentralizaciju države, ali i reformu lokalne uprave i samouprave. Kratkoročna rješenja tiču se intervencija u gospodarstvu koje bi se odmah mogla početi provoditi.

Predlažu ukidanje poreza na reinvestiranu dobit kao i komunalnog i vodnog doprinosa. Zalažu se za poticanje izvoza subvencioniranjem nastupa na inozemnim tržištima. Kažu, nelikvidnosti se agresivno mora stati na kraj.

U javnim tvrtkama nema mjesta politici

Smatraju da u javnim tvrtkama nema mjesta politici, a traže da se sva imovina u javnom i državnom vlasništvu u kojem država ima manjinski udio, proda. Smatraju da bi se socijalne naknade trebale davati samo siromašnima te da bi se trebale smanjiti socijalne beneficije, a ukidanje kriznog poreza zahtjevaju do 1. srpnja ove godine.

Najavili su da će mjere koje predlažu uskoro prodiskutirati i na koordinaciji vladajućih političkih stranaka.

– HSLS ne izlazi iz koalicije. Mi ćemo i dalje koristiti svoju poziciju da utječemo ovakvim prijedlozima na Vladu da donosi prijedloge u interesu svih građana. Vidjeli ste da je zadnja saborska rasprava bila o ukidanju prve stope kriznog poreza. Mali doprinos tome dao je i HSLS, – rekao je Kosor.

Darinko Kosor podupire Josipovićeve radnje u BiH

Predsjednik stranke Darinko Kosor na današnjoj je konferenciji za novinare ponovio da podupire postupak predsjednika Republike Ive Josipovića za posjeta BiH.

– Stav HSLS-a je da Hrvatska država nije bila agresor u BiH, ali isto tako da je bilo puno pogrešnih poteza devedestih. Isprika žrtvama, a posebno žrtvama koje su nastale radi hrvatske politike je apsolutno ono što prihvaćamo i u tome podržavamo stav predsjednika Ive Josipovića. –

– Mislim da takav stav nije problematičan nikome, da je zdravorazumski i da nitko ne može imati ništa protiv toga da se svim žrtvama palim sa svih strana jednostavno današnja politika ispriča i da život ide dalje te da učimo na onome što je bilo krivo u povijesti, – rekao je predsjednik HSLS-a.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.