HT poziva na svjetsko natjecanje DT-a u telekom inovacijama

HT poziva na svjetsko natjecanje DT-a u telekom inovacijama

Pozivajući zainteresirane za to natjecanje, iz HT-a su danas izvijestili da se natjecanja na lokalnoj razini provode u svim zemljama gdje DT ima tvrtke-članice, kao i da će pobjednici nacionalnih finala ići u veliko finale u Krakow (Poljska) na četverodnevni trening.

DT je takvo natjecanje imao i prošle godine, na njega su se većinom odazivali kreativni timovi studenata, poduzetnika i mladih IT startupa diljem svijeta, što se očekuje i ove godine.

Iz HT-a napominju da ove godine natjecanje podržava hub:raum ili DT-ov startup inkubator s lokacijama u Berlinu, Krakowu i Tel Avivu, a dodatnu podršku daju i nacionalne kompanije unutar DT grupe u centralnoj i istočnoj Europi.

To su u Hrvatskoj HT i Iskon Internet unutar T-HT Grupe, po čijim će se vodstvom održati nacionalno natjecanje.

Timovi svoje ideje mogu prijaviti u nekoliko kategorija (Poslovanje u oblaku, Mediji i komunikacija budućnosti, “Internet of Things”, ‘Cyber’ sigurnost, Big Data i Pametna energija).

Pobjednike tog natjecanja očekuje uz ostalo i mogućnost investiranja do 150 tisuća eura od strane DT inkubatora.

Nakon prijava ideja 9. svibnja slijedi nacionalno finale najboljih u Zagrebu, uz istodobno održavanje tih finala i u Ateni, Bratislavi, Budimpešti, Podgorici, Pragu, Tel Avivu i Berlinu, a onda nacionalni pobjednici idu u Krakow u veliko finale.

Podijeli

Odgovori

Top