Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Huawei skočio za 42 mjesta na globalnoj ljestvici najinovativnijih kompanija

Globalna tehnološka kompanija Huawei skočila je za 42 mjesta, na 6. mjesto liste Top 50 najinovativnijih svjetskih kompanija 2020. godine koju sastavlja renomirana konzultantska kompanija Boston Consulting Group (BCG).

Globalna tehnološka kompanija Huawei skočila je za 42 mjesta, na 6. mjesto liste Top 50 najinovativnijih svjetskih kompanija 2020. godine koju sastavlja renomirana konzultantska kompanija Boston Consulting Group (BCG). Rangiranje najinovativnijih kompanija temeljeno je na istraživanju stavova 2.500 menadžera zaduženih za inovacije u kompanijama diljem svijeta.

Huawei je ovim rezultatom još jednom dokazao koliko brzo razvija svoj portfelj i odgovara na potrebe društva. Uz razvijanje otvorenog aplikativnog ekosustava Huawei AppGallery, velika Huaweijeva prednost jest i razvoj te korištenje tehnologija umjetne inteligencije (AI). Prema BCG-u upravo je zbog korištenja AI-a primjetan veliki jaz između velikih i malih inovatora. Također, iz BCG-a ukazuje na to da snažni inovatori sve više koriste vanjske kanale inovacija, poput inkubatora i partnerstva s akademskim institucijama, te se više fokusiraju na dugoročne učinke svojih inovacija.

Huaweijev pomak na listi ujedno predstavlja i najveći pojedinačni napredak na ovogodišnjoj ljestvici. Inače, kompanija je na listu najboljih prvi puta dospjela 2014. godine kada je zauzela 50. mjesto, zatim se sljedeće četiri godine nalazila na listi između 46. i 48. mjesta. Od 162 poduzeća koja su se nalazila na listi Top 50 u proteklih 14 godina, njih 30 % pojavilo se samo jednom, 57 % se pojavilo do tri puta, a samo je osam tvrtki na popisu svake godine. Huawei je na listi već šestu godinu za redom.

Na području tehnoloških inovacija, Huawei želi biti tržišni lider u dva ključna područja: mobilnim jedinicama i računarstvu u cloudu. Kako bi u tome uspio Huawei neprestano surađuje s vodećim svjetskim tvrtkama za razvoj aplikacija, kontinuirano zapošljava globalne programere, širi svoj ekosustav te radi na razvoju AppGallery trgovine kojom želi svima omogućiti upotrebu pametnih aplikacija. Svoje najnovije tehnologije Huawei je predstavio na najnovijoj P40 seriji pametnih telefona, a telefoni iz ove serije dolaze s brojnim naprednim funkcionalnostima temeljenima na tehnologiji umjetne inteligencije.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.