Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Humanitarni projekt Shaping Futures obučio 1932 mlada kreativca

Pokrenut 2008. godine, kako bi omogućio razvoj novih kreativnih pojedinaca, humanitarni projekt Shaping Futures pokrenut je pod okriljem Schwarzkopf Professionala i danas djeluje gotovo na svim kontinentima.

Shaping Futures ne mijenja živote polaznika samo na nekoliko dana. On ih podučava vještinama zanata, osigurava know-how, omogućava dragocjene kontakte ali i pruža priliku za daljnje profesionalno usavršavanje te zaposlenje.

Pokrenut 2008. godine, kako bi omogućio razvoj novih kreativnih pojedinaca, humanitarni projekt Shaping Futures pokrenut je pod okriljem Schwarzkopf Professionala i danas djeluje gotovo na svim kontinentima. Iako započet vrlo skromno – dostupan u samo šest država – u proteklih 10 godina Schwarzkopf Professional edukatori održali su preko 100 stručnih treninga u 30 država diljem svijeta. Kroz proces edukacije prošlo je 1932 mlada kreativca, od čega 346 samo lani.

Pojekti u 2017.

Prošlo godina bila je jedan od najznačajnijih u povijesti projekta Shaping Futures. U suradnji s Fritz Henkel Stiftung zakladom započet je proces izgradnje centra u Mijanmaru, čime je, osim mogućnosti edukacije mladih frizera, otvoren prostor i za nova radna mjesta u drugim segmentima beauty industrije. Uz ulazak gruzijskih kolega u projekt, besplatne edukacije održane su i u Kambodži, Kini, Indiji, Filipinima, Češkoj, Hrvatskoj, Mijanmaru, Kolumbiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Brazilu, Sjevernoj Africi, Španjolskoj, Njemačkoj, Austriji te na Filipinima.

I ove godine nastavlja se sa širenjem projekta u druge države.

Hvala svim Shaping Futures herojima

Shaping Futures svoj uspjeh može zahvaliti samo herojima bez kojih ovaj projekt ne bi postojao. Riječ je o profesionalnim edukatorima te NGO partnerima. Samo 2017. godine, gotovo 100 profesionalnih edukatora proputovalo je tisuće kilometara te nesebično dijelilo svoje znanje i stručnost s mladim nadama čije vrijeme tek dolazi.

Što o projektu kažu Shaping Futures polaznici?

Pravi razlog zašto sve ovo radimo jesu naši mladi kreativci. A tko bolje može sažeti važnost projekt, nego sami polaznici. Lovro, 21 godišnjak iz Samobora prije tri godine bio je jedan od prvih polaznika Shaping Futures projekta u Hrvatskoj. Nakon što je prošao kroz proces edukacije, zahvaljujući trudu, znanju i želji za učenjem, priključio se ASK Akademiji i danas je jedan od profesionalnih edukatora.

„Smatram to svojevrsnom potvrdom svog znanja koje svakodnevno nadograđujem i rado dijelim s drugima, baš kao što su prije tri godine, drugi stručnjaci dijelili sa mnom“, izjava je koja najbolje opisuje viziju projekta Shaping Futures, a ona je usmjerena na mijenjanje života mladih kreativaca.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.