Connect with us

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

HURA podržala donošenje novog seta mjera za gospodarstvo RH

Spread the love

HURA je snažno podržala usvajanje novog seta mjera za pomoć gospodarstvu koji je predložila Vlada RH, a Hrvatski sabor danas i prihvatio.

Spread the love

HURA je snažno podržala usvajanje novog seta mjera za pomoć gospodarstvu koji je predložila Vlada RH, a Hrvatski sabor danas i prihvatio. Mjere koje su danas usvojene podudarne su s tri velika zahtjeva koja je uputila HURA, a čije će provođenje biti presudno za održavanje komunikacijske industrije.

„Nastavak aktivnosti industrije tržišnih komunikacija i svih povezanih djelatnosti omogućit će očuvanje radnih mjesta u cijelom lancu – od proizvođača odnosno oglašivača, preko agencija koje se bave tržišnim komunikacijama do medija. U trenutcima kad komunikacija vezana za zaštitu zdravlja građana i održavanje gospodarske aktivnosti uvelike ovisi upravo o njima, ključno je održati stabilnost. Stoga još jednom pozdravljamo podršku dužnosnika i države svim oblicima gospodarske djelatnosti koji se mogu održati u uvjetima pandemije bez ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana Republike Hrvatske jer životi, iako se trenutno odvijaju u bitno otežanim okolnostima, ne smiju stati“, izjavila je predsjednica HURA-e Anđela Buljan Šiber.

HURA već 20 godina djeluje u interesu čitave grane gospodarstva – komunikacijske industrije – te okuplja 40 tvrtki s više od tisuću zaposlenika čiji ukupni godišnji prihod od oko 1,5 milijarde kuna predstavlja 75 posto ukupnih domaćih marketinških budžeta u Hrvatskoj.

Zahtjeve koje je HURA uputila Vladi nakon prvoga seta podržali su i Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca te Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

Preporuka

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se na tom području lani najviše tražili apartmani, a zatim kuće i stanovi za prodaju.

Ekonomija

Tvrtka Coral A.E. objavila je da je 19. siječnja 2021. godine zaključila sporazum o preuzimanju 75% udjela tvrtke APIOS d.o.o.

DOP

Priznanje najboljim kompanijama dodjeljuje Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama uz analitičku i savjetodavnu podršku tvrtke Spona code.

Komunikacija

Natjecanje Effie Awards Croatia, na kojem stručnjaci nagrađuju najeffiekasnije agencije i oglašivače koji ujedinjuju strateško promišljanje, kreativnost i vrhunske tržišne rezultate, 12. će godinu...

Advertisement

Medijski mali servis j.d.o.o Sva prava pridržana.