HURA podržala donošenje novog seta mjera za gospodarstvo RH

HURA je snažno podržala usvajanje novog seta mjera za pomoć gospodarstvu koji je predložila Vlada RH, a Hrvatski sabor danas i prihvatio. Mjere koje su danas usvojene podudarne su s tri velika zahtjeva koja je uputila HURA, a čije će provođenje biti presudno za održavanje komunikacijske industrije.

„Nastavak aktivnosti industrije tržišnih komunikacija i svih povezanih djelatnosti omogućit će očuvanje radnih mjesta u cijelom lancu – od proizvođača odnosno oglašivača, preko agencija koje se bave tržišnim komunikacijama do medija. U trenutcima kad komunikacija vezana za zaštitu zdravlja građana i održavanje gospodarske aktivnosti uvelike ovisi upravo o njima, ključno je održati stabilnost. Stoga još jednom pozdravljamo podršku dužnosnika i države svim oblicima gospodarske djelatnosti koji se mogu održati u uvjetima pandemije bez ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana Republike Hrvatske jer životi, iako se trenutno odvijaju u bitno otežanim okolnostima, ne smiju stati“, izjavila je predsjednica HURA-e Anđela Buljan Šiber.

HURA već 20 godina djeluje u interesu čitave grane gospodarstva – komunikacijske industrije – te okuplja 40 tvrtki s više od tisuću zaposlenika čiji ukupni godišnji prihod od oko 1,5 milijarde kuna predstavlja 75 posto ukupnih domaćih marketinških budžeta u Hrvatskoj.

Zahtjeve koje je HURA uputila Vladi nakon prvoga seta podržali su i Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca te Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

Podijeli

Odgovori

Top