Hus, Jokić i Bakić govornici na 5. MAKK-u

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK, čije će se 5. izdanje održati 23. i 24. studenog u MSU Zagreb, objavljuje prve sudionike ovogodišnjeg programa među kojima su velika autorska imena i pojedinci čije je djelovanje, posvećeno obrazovanju, prošlih mjeseci izazvalo velik odjek u javnosti.

U organizaciji HDS ZAMP-a, prvi dan konferencije, četvrtak 23. 11., ugostit će osnivača i autora jednog od naših najvećih rock bendova, Huseina Hasanefendića Husa.

U 42 godine glazbene karijere Hus je nezaobilazni sudionik stvaranja hrvatskog rocka i novog vala, a hitovi Parnog Valjka poput „Sve još miriše na nju“, „Jesen u meni“ ili „Uhvati ritam“, osigurali su mu mjesto u „dvorani slavnih“ hrvatske glazbe i popularne kulture. Više o njegovom gostovanju pročitajte ovdje.

Boris Jokić jedan je od najpoznatijih aktualnih hrvatskih pedagoga i sociologa i bivši voditelj „kurikularne reforme“ u Hrvatskoj. O vezi kreativnosti i obrazovanja te što možemo očekivati od Jokićeve prezentacije na MAKK-u, saznajte ovdje.

Nositelj STEM revolucije u obrazovanju, Nenad Bakić, investitor je i poduzetnik čija je crowdfunding kampanja za opremanje škola micro:bit računalima do temelja protresla hrvatski obrazovni sustav. Više o Bakićevom otvaranju novog filea školske svakodnevice čitajte ovdje.

Drugi dan MAKK-a, petak, 24. studenog, obilježit će panel diskusije i prezentacije u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog društva za autorsko pravo. Među zasad potvrđenim sudionicima su dekan Pravnog fakulteta, prof.dr.sc. Igor Gliha, te doc.dr.sc. Romana Matanovac Vučković, voditeljica poslijediplomskog specijalističkog studija intelektualnog vlasništva – oni će predstaviti posljednje aktualnosti autorskog prava u okvirima hrvatskog i europskog zakonodavstva, s posebnim osvrtom na zaštitu kreativaca u digitalnom okruženju.

Imena ostalih sudionika 5. MAKK-a bit će objavljeni uskoro: pripremamo još iznenađenja zbog kojih ćete željeti biti na 5. MAKK-u, 23. i 24. studenog u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti!

Kako biste osigurali svoje mjesto, popunite prijavnicu putem linka .

Podijeli

Odgovori

Top