HŽ-Infrastruktura pozitivno u devet mjeseci – u godinu dana otišlo 840 radnika

HŽ-Infrastruktura pozitivno u devet mjeseci – u godinu dana otišlo 840 radnika

Infrastruktura je u prvih devet mjeseci ostvarila i značajne izvanredne prihode koji su dosegnuli 46 milijuna kuna i uglavnom su namaknuti prodajom nekretnina koje ne služe osnovnom poslovanju te najmom stanova.

Rok plaćanja dobavljačima smanjen na 55 dana

Obveze prema dobavljačima HŽ-Infrastruktura je u odnosu na početak mandata sadašnje uprave, koja je stupila na dužnost prije godinu dana, smanjila za 108 milijuna kuna, a prosječni rok plaćanja svela na 55 dana na kraju trećeg tromjesečja, rekao je Jerneić.

Pored toga, uštede u javnoj nabavi u prvih devet mjeseci ove godine veće su od 100 milijuna kuna, kaže čelni čovjek Infrastrukture.

Za otpremnine izdvojeno 70 milijuna kuna

Jerneić je najavio da će tvrtka nastaviti sa zbrinjavanjem viška zaposlenih. Izvijestio je da je tijekom proteklih godinu dana iz Infrastrukture i ovisnih društava otišlo 840 radnika, a 50 je zaposleno pa je broj radnika pao za 790.

Ukupno je za otpremnine izdvojeno 70 milijuna kuna, a Jerneić kaže da će se prosječna otpremnina po radniku tvrtki isplatiti za 20 mjeseci. Najviše otpremnine za 30 godina staža iznosile su 160 tisuća kuna bruto po radniku zaposlenom u HŽ-Infrastrukturi odnosno 140 tisuća kuna u ovisnim društvima.

Najavljene investicije

Govoreći o novim investicijama HŽ-Infrastrukture Jerneić je izdvojio rekonstrukciju signalno-sigurnosnih uređaja na Glavnom kolodvoru u Zagrebu vrijednu 84 milijuna kuna, remont i sanaciju pruge između Križevaca i Koprivnice za što je pokrenut natječaj, sanaciju željezničkog mosta Sava Jakuševac (25 milijuna kuna) te remont i sanaciju pruge između Lokava i Drivenika na riječkoj pruzi (125 milijuna kuna).

Podijeli

Odgovori

Top