Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

I to postoji: Majkama podigli plaću za pet posto

Djelatnici gimnazije Gaudeamus pokrenuli su unutarškolski projekt poticanja i pomaganja mladih roditelja u cilju povećavanja broja rođene djece u Republici Hrvatskoj. Tumače kako su aktivnosti u projektu usmjerene na dva osnovna pravca; prvi je financijski, a drugi organizacijski, piše 20minuta.hr.

Drugi, ali ne manje važan, je organizacijski segment u kojemu je cijeli kolektiv odlučio da majke imaju prioritet u određivanju radnog vremena tako da sve operativne poslove koji nije nužno obavljati na radnom mjestu majke obavljaju kod kuće u društvu svoje djece.

Na održavnoj tiskovnoj konferenciji predstavnici škole uputili su u Vladu Republike Hrvatske i Hrvatski sabor inicijativu za donošenje zakona kojim će se porezno rasteretiti poduzetnike za poreze i doprinose za iznos povećane plaće od 5%.

Ukoliko ovakav zakonski prijedlog bude usvojen, Gimnazija Gaudeamus će i visinu poreznog rasterećenja iskoristiti u pravcu dodatnog povećanja plaća.

“Jedan od prijedloga kojega ćemo uputiti Vladi je da se poticajne mjere za zapošljavanje odnose samo na tržišno orjentirane kompanije što bi prema trenutno dostupnim informacijama trebalo značiti da bi stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa moglo biti povećano na otprilike 5000 kn, a isto tako bi ostalo prostora za plaćanje mentora koji će raditi s mladim zaposlenicima, a isto će direktno utjecati na sprječavanje daljnjeg odlaženja mladih ljudi iz RH, a samim time i povećanje broja rođene djece. “

Izvor: MojPosao.net


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.