Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

I to postoji: Majkama podigli plaću za pet posto

Djelatnici gimnazije Gaudeamus pokrenuli su unutarškolski projekt poticanja i pomaganja mladih roditelja u cilju povećavanja broja rođene djece u Republici Hrvatskoj. Tumače kako su aktivnosti u projektu usmjerene na dva osnovna pravca; prvi je financijski, a drugi organizacijski, piše 20minuta.hr.

Drugi, ali ne manje važan, je organizacijski segment u kojemu je cijeli kolektiv odlučio da majke imaju prioritet u određivanju radnog vremena tako da sve operativne poslove koji nije nužno obavljati na radnom mjestu majke obavljaju kod kuće u društvu svoje djece.

Na održavnoj tiskovnoj konferenciji predstavnici škole uputili su u Vladu Republike Hrvatske i Hrvatski sabor inicijativu za donošenje zakona kojim će se porezno rasteretiti poduzetnike za poreze i doprinose za iznos povećane plaće od 5%.

Ukoliko ovakav zakonski prijedlog bude usvojen, Gimnazija Gaudeamus će i visinu poreznog rasterećenja iskoristiti u pravcu dodatnog povećanja plaća.

“Jedan od prijedloga kojega ćemo uputiti Vladi je da se poticajne mjere za zapošljavanje odnose samo na tržišno orjentirane kompanije što bi prema trenutno dostupnim informacijama trebalo značiti da bi stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa moglo biti povećano na otprilike 5000 kn, a isto tako bi ostalo prostora za plaćanje mentora koji će raditi s mladim zaposlenicima, a isto će direktno utjecati na sprječavanje daljnjeg odlaženja mladih ljudi iz RH, a samim time i povećanje broja rođene djece. “

Izvor: MojPosao.net

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.