Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

I Todorić “kupuje hrvatsko” – Agrokor preuzima Gucićev Getro

U Agrokoru je ovih dana prilično živo. Samo dan nakon što su se u poslovnim novinama mogli pročitati naslovi da Todorić prodaje pekarski biznis trgovina Žitnjak i Mlinara osječkom biznismenu Mati Škoji, danas su osvanuli novi – Agrokor širi svoj lanac trgovačkih centara preuzimanjem Gucićevog Getroa.

U Agrokoru je ovih dana prilično živo. Samo dan nakon što su se u poslovnim novinama mogli pročitati naslovi da Todorić prodaje pekarski biznis trgovina Žitnjak i Mlinara osječkom biznismenu Mati Škoji, danas su osvanuli novi - Agrokor širi svoj lanac trgovačkih centara preuzimanjem Gucićevog Getroa.

Due dilligence prije preuzimanja

Ante Todorić u pratnji menadžera Agrokora jučer je poslijepodne obišao Getroove trgovačke centre u Karlovcu, Rijeci, Umagu i Puli. Na pitanja novinara ostao je zakopčan, ali ono što je rekao dovoljno je znakovito. – Kupoprodaja još nije obavljena, a trenutačno provodimo due dilligence Getroa – izjavio je Todorić za Jutarnji list.

U procjenu sklapanja posla Agrokor je ušao detaljno i krenuli su u obilazak svih 16 trgovačkih centara u Hrvatskoj. Prema riječima samog Todorića, namjeravaju unaprijediti poslovanje Getroa, bez daljnjih otpuštanja radnika.

Optimizacija broja zaposlenih

Getro je, očito pripremajući se za ovakav scenarij, u dva navrata rezao broj zaposlenika, u prosincu i lipnju ove godine. Rezultat je 300 radnika manje, iako su Agrokorovi menadžeri za vrijeme „snimanja” riječkog Getroa naglasili da Gucić brine za budućnost svojih zaposlenika, bez obzira na to tko će preuzeti Getro.

Iako je najveća domaća akvizicija još uvijek neslužbena, Todorićeva izjava za Jutarnji – Getro je dobar biznis – govori dovoljno.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Hrvatski koncern Agrokor, nakon dva prethodna neuspjela pokušaja, ovih dana "u velikoj tajnosti" priprema treći pokušaj preuzimanje slovenskog konkurenta Mercatora, pri čemu bi prvi...

Novosti

Željko Kerum, vlasnik trgovačkog lanca Kerum i splitski gradonačelnik, danas je u izjavi novinarima potvrdio kako je Konzum iz sastava koncerna Agrokor, zainteresiran za...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.