Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Iako besplatna, stručna praksa je prvi ozbiljan kontakt s poslodavcem

Stručna praksa za većinu je mladih stručnjaka prilika da primjene svoje znanje, ali i da stupe u kontakt s poslodavcima. Kakva su njihova dosadašnja iskustva i jesu li zadovoljni odrađenom stručnom praksom istražio je portal MojPrviPosao na više od 450 ispitanika

Stručna praksa za većinu je mladih stručnjaka prilika da primjene svoje znanje, ali i da stupe u kontakt s poslodavcima. Kakva su njihova dosadašnja iskustva i jesu li zadovoljni odrađenom stručnom praksom istražio je portal MojPrviPosao na više od 450 ispitanika

Većina ispitanika (66%) odradila je stručnu praksu tijekom  školovanja, dok ih 34% nije imalo tu priliku. Od ispitanika koji su odradili stručnu praksu, 45% njih praksu je odradilo tijekom trajanja fakulteta ili više škole. Trećina ispitanika (30%) praksu je imala u srednjoj školi, dok ih je 25% praksu odradilo dvaput – u srednjoj školi i nakon nje.

Trećina ispitanika (32%) na stručnoj je praksi provela mjesec do dva, dok je druga trećina (30%) bila na praksi duže od dva mjeseca. Praksu od 2 tjedna ili manje odradilo je 28% ispitanika, a 10% ih je na praksi bilo 2 mjeseca.

Čak 63% ispitanika smatra da je stručna praksa  trajala prekratko, dok je za 32% trajala točno onoliko koliko treba. Za svega 5% ispitanika praksa je trajala predugo.

Većina ispitanika (76%) za odrađenu praksu nije dobila novčanu naknadu, dok je malo više od petine ispitanika (24%) bilo plaćeno za svoj trud te im je prosječna naknada iznosila 1600 kuna.

Pronalazak tvrtke koja nudi stjecanje prakse prvi je ‘ozbiljan’ kontakt s poslodavcima, stoga je 40% ispitanika bilo proaktivno i sami su pronašli poslodavca kod kojega žele odraditi praksu. Malo manje od trećini ispitanika (28%) u stjecanju prakse imalo je pomoć škole ili fakulteta, a 27% njih pomoć je potražilo od obitelji ili poznanika. Neke druge opcije, kao što su studentske udruge, navodi 5% ispitanika.

Čak trećini ispitanika (31%) nije bio dodijeljen mentor u tvrtki u kojoj su odrađivali praksu. Mentora koji ih je uvodio u poslovne procese imalo je 69% ispitanika.

Nakon određene prakse, ponudu za ostanak u tvrtki dobilo 14% ispitanika

Kada je u pitanju zadovoljstvo praksom, više od polovice ispitanika (56%) smatra da je mogla biti i bolja. Ispitanici komentiraju da je ‘trebalo biti više zadataka vezano za struku’ te da je ‘praksa trebala trajati dulje kako bi se uspjeli uključiti u projekte koje ta tvrtka radi’.

Čak 23% ispitanika smatra da tijekom stručne prakse nisu naučili ništa novo. „Nažalost poslodavci praktikante iskorištavaju samo za sitne poslove“ objašnjava jedan od ispitanika, dok drugi dodaje: „Mentori su potpuno nezainteresirani, čak i kada sami pokažemo inicijativu za učenjem.“

Malo više od petine ispitanika (21%) tvrdi da je jako zadovoljno naučenim tijekom prakse. „Poslodavac, kao i njegovi zaposlenici, bili su i više nego susretljivi i spremni pomoći – kako znanjem, tako i savjetima o karijeri“ iskustvo je jednog od ispitanika.

Na pitanje što bi mijenjali u stručnoj praksi, većina ispitanika (67%) navodi da je potrebno poraditi na kvaliteti jer se praktikantima ne posvećuje dovoljno vremena, a polovica (50%) smatra da praksa prekratko traje.

Da prakse nisu dovoljno plaćene smatra 41% ispitanika, dok ih 31% navodi da često nisu vezane za struku. Tek 6% ispitanika ne bi mijenjalo ništa, dok drugih 6%  navodi neki drugi razlog nezadovoljstva (npr. da je potrebna motivacija poslodavaca i da bi se fakulteti trebali više angažirati oko pronalaska tvrtke).

Svrha stručne prakse je povezivanje teorije naučene ‘u klupama’ s poslovnim procesima, no tek je 17% ispitanika u potpunosti imalo praksu povezanu s ‘teorijom’. Više od polovice ispitanika (53%) tvrdi da im je praksa služila samo za djelomično povezivanje teorije s praksom, dok ih petina (20%) nije radila zadatke povezane s naukom. Izuzetno nezadovoljstvo danim radnim zadacima izražava 11% ispitanika.

Većina praktikanata ostaje nezamijećena stoga sumnjaju u prednosti prakse 

Stručna praksa može biti i dobar ‘ulaz’ na tržište rada – 14% ispitanika dobilo je ponudu za posao u tvrtki u kojoj su odradili praksu. Visokih 86% ispitanika ostalo je nezamijećeno te im poslodavci nisu ponudili priliku za daljnje dokazivanje.

Tek 13% poslodavaca ponudilo je preporuku svom praktikantu, dok to nije učinilo više od trećine poslodavaca (37%). Polovica ispitanika (50%) nije ni tražila preporuku od tvrtke u kojoj su odradili praksu.

Većina ispitanika (63%) smatra da prilikom zapošljavanja nitko ne gleda stručnu praksu kao prednost te im ona stoga nije olakšala pronalaženje posla. Malo manje od trećine ispitanika (28%) spada u ‘klasu optimista’ navodeći da im je stručna praksa bila korisna iako se još nisu zaposlili jer sada barem imaju nekakvog radnog iskustva.

Najsretniji ishod doživjelo je 9% ispitanika koji ističu da su se zbog odrađene prakse lakše zaposlili.

Iako nezadovoljni konceptom i provedbom stručne prakse, većina ispitanika (84%) smatra da je ona svakako potrebna jer priprema mlade za tržište rada, dok ih 16% i dalje smatra da, zbog niske razine kvalitete koju pruža, praksa nije potrebna.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.