Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

IBA Group donosi svoj tapXphone sustav za prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja u Hrvatsku

IBA Group donosi svoje tapXphone platno rješenje u Hrvatsku u suradnji s Raiffeisen bankom.

IBA Group donosi svoje tapXphone platno rješenje u Hrvatsku u suradnji s Raiffeisen bankom. Uz ovo partnerstvo, Hrvatska je postala sedma država u Raiffeisen Bank International Grupi koja koristi IBA-ovo tapXphone rješenje za prihvat plaćanja preko pametnog telefona. Aplikacija, nazvana RaiPOS, temelji se na tehnologiji koja pretvara pametni telefon prodavača u POS platni terminal, omogućujući kupcima korištenje beskontaktnog kartičnog plaćanja ili plaćanja pametnim mobilnim uređajima.

„Uzbuđeni smo što lansiramo našu tapXphone uslugu u Hrvatskoj, europskoj državi s dinamičnim razvojem ekonomije i visokom penetracijom tržišta bankovnih kartica. Uvođenje RaiPOS aplikacije omogućuje lokalnim poduzetnicima da prihvaćaju plaćanja bez dodatne opreme, dajući im istu funkcionalnost kao tradicionalni bankarski terminal“ – izjavio je Vadzim Smatrayeu, direktor tehničke divizije IBA Group i direktor tapXphone proizvoda.

Korisnici RaiPOS-a mogu prihvatiti sve vrste beskontaktnih plaćanja, uključujući ona koja zahtijevaju autorizaciju putem PIN koda, a sigurnost plaćanja putem aplikacije potvrđena je i certificirana od strane PCI Vijeća za sigurnosne standarde (PCI SSC) te MasterCard i Visa platnih sustava. RaiPOS idealan je za poslovne subjekte koji trebaju brzi i praktični sustav kartičnog plaćanja, poput malih poduzetnika, maloprodajnih trgovina, dostavnih usluga, kafića, restorana i prodavača na štandovima. Sve što je potrebno je Android pametni telefon s instaliranom aplikacijom, NFC-om i internetskom vezom.

Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatska

„Digitalizacija plaćanja trend je koji neumoljivo raste i drastično mijenja globalnu ekonomiju. Uporaba gotovine u konstantnom je padu, a posljednjih pet godina vidimo gotovo tri puta veću stopu rasta elektroničkih transakcija od ukupnog rasta prihoda od plaćanja. Naša aplikacija tapXphone demokratizira taj proces i omogućuje svim prodavačima da se pridruže trendu bez dodatnih ulaganja u opremu te prilagode očekivanjima korisnika da svugdje mogu plaćati karticom umjesto gotovinom“ – zaključio je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatska.

TapXphone je aplikacija koju je IBA Group razvila tijekom 2019. godine, s ciljem pružanja povećane fleksibilnosti u prihvatu kartičnog plaćanja poduzetnicima svih veličina. Uz nju, kupci mogu plaćati koristeći svoje bankovne kartice, pametne telefone ili čak dodatke s NFC-om poput prstenja, narukvica i privjesaka, osiguravajući brz i poznat proces transakcije.

Aplikacija tapXphone privlači širok raspon korisnika, od samostalnih poduzetnika i lokalnih umjetnika do malih i velikih poduzeća diljem Europe i Azije. TapXphone je središnje mjesto za obradu milijuna transakcija iz različitih zemalja, uključujući Ukrajinu, Kazahstan, Moldaviju, Slovačku, Latviju, Litvu, Estoniju, Srbiju, Bugarsku, Azerbajdžan, Grčku, Kosovo i Nigeriju, što pokazuje njezinu privlačnost i svestranost na raznolikim tržištima.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.