Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Idemo na odmor sigurni s putnim osiguranjem

Hrvati vole putovati. Prema prošlogodišnjem istraživanju portala Moj posao usprkos krizi, njih čak 87 posto ide na godišnji odmor. Kada tome pribrojimo skijanja, službena putovanja ili jednodnevne izlete svaki građanin barem jednom godišnje ide na put potpuno nesvjestan rizika koji mu na njemu prijete…

Hrvati vole putovati. Prema prošlogodišnjem istraživanju portala Moj posao usprkos krizi, njih čak 87 posto ide na godišnji odmor. Kada tome pribrojimo skijanja, službena putovanja ili jednodnevne izlete svaki građanin barem jednom godišnje ide na put potpuno nesvjestan rizika koji mu na njemu prijete...

Zanimljivo je da građani koji putuju u inozemstvo rijetko idu bez zaštite putnog osiguranja. Skijaši ga uzimaju gotovo obvezno. No, još nije dovoljno razvijena svijest potrebe osiguranja putovanja po Hrvatskoj, privatnih ili poslovnih, kao niti jednodnevnih izleta.

Prosječan Hrvat troši 340 eura na odmoru

Istraživanje pokazuje i da Hrvati najradije provode godišnji odmor u svojoj zemlji i to oko 40 i više posto, dok ih manje od 10 posto odmor provodi u inozemstvu.

Hrvati, prema svim europskim i domaćim istraživanja nisu niti škrti pogotovo kada su na odmoru. Kriza je proteklih godina, istina, malo „srezala“ raskoš i radost trošenja. No i prema zadnjem istraživanju bečke konzultantske kuće RegioPlan Consulting, hrvatski građani za svoj odmor i dalje izdvajaju prosječno 340 eura po osobi što je više nego u bilo kojoj drugoj državi istočne Europe, osim Slovenije.

No, kad je riječ o osiguranjima većina će građana automatski reći: „To je skupo“ ili štedjeti misleći „neće se valjda baš meni nešto dogoditi“. Croatia osiguranje je, u želji da razbije ovu predrasudu navodne skupoće, prilagodila putno zdravstveno osiguranje svim potrebama putnika i učinila ga još dostupnijim svakom građaninu. Zaključenjem police osiguranja na stranicama Croatia osiguranja www.crosig.hr ostvaruje se trajni popust na cijenu od 15 posto.

Polica se može sklopiti već od jednog dana, a za sve one koji putuju često, osiguranje se može sklopiti na godinu dana s neograničenim brojem putovanja i to za samo 75 eura, za europska turistička putovanja.

Maksimalno pokriće – 60.000 eura

Maksimalno pokriće obuhvaća osigurani iznos od 30.000 eura za troškove nastale usljed bolesti tijekom boravka u inozemstvu te 30.000 eura za hitne i neophodne troškove liječenja u slučaju nezgode. Ukoliko se putuje avionom, preporuča se sklopiti policu osiguranja prtljage koja vas primjerice košta 60 kn, a pokriva do 10.000 kuna izgubljene prtljage. Za osiguranje gubitka osobne prtljage vrijednije od tog iznosa, primjerice, fotoopreme, moguće je povećati navedeni osigurani iznos.

Putno osiguranje Croatia osiguranja pokriva sve medicinski opravdane troškove nastale zbog nezgode i bolesti na putu. Tu su uključene medicinska njega, kućne posjete, konzultacije liječnika i troškove propisanih lijekova kao i hospitalizacija te hitni medicinski zahvati. Osiguranje pokriva i prijevoz kada se iz zdravstvenih razloga osiguranik ne može vratiti na način na koji je to namjeravao.

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranja građani su svjesni da putno osiguranje nije skupo i da nije nepotreban trošak. Usprkos krizi i padu standarda broj polica putnog osiguranja porastao je za 13,4 posto u prva tri mjeseca ove godine. Oko 46.000 građana Hrvatske putovalo je mirno i sigurno s policom putnog zdravstvenog osiguranja.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.