Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Imate li pravo na povrat poreza?

S početkom 2014. u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtjeva građana za godišnji povrat poreza. Prijave se mogu podnijeti sve do kraja veljače.

S početkom 2014. u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtjeva građana za godišnji povrat poreza. Prijave se mogu podnijeti sve do kraja veljače.

U odnosu na prošlu godinu, zakoni se s ulaskom u 2014. godinu nisu znatnije mijenjali, a u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtijeva građana za godišnji povrat poreza.

Prijavu do kraja veljače obvezno podnose tri kategorije poreznih obveznika: oni koji su ostvarili dohodak od nesamostalnog rada kod dva ili više poslodavca, porezni obveznici koji su u prošloj godini ostvarili dohodak od samostalnih djelatnosti (slobodnih zanimanja i obrtnici) te oni obveznici koji su ostvarili dohodak u inozemstvu, a nisu na dohodak platili iznose koje zakon propisuje.

Kao i prijašnjih godina, prijave za povrat poreza zaprimaju se sve do kraja veljače, iako predavanje prijave ne treba ostaviti za posljednje dane veljače ako želite izbjeći gužve. Isto tako, prvi povrati poreza na račune građana, kao i do sada, počet će sjedati početkom svibnja.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.