Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Imate li pravo na povrat poreza?

S početkom 2014. u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtjeva građana za godišnji povrat poreza. Prijave se mogu podnijeti sve do kraja veljače.

S početkom 2014. u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtjeva građana za godišnji povrat poreza. Prijave se mogu podnijeti sve do kraja veljače.

U odnosu na prošlu godinu, zakoni se s ulaskom u 2014. godinu nisu znatnije mijenjali, a u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtijeva građana za godišnji povrat poreza.

Prijavu do kraja veljače obvezno podnose tri kategorije poreznih obveznika: oni koji su ostvarili dohodak od nesamostalnog rada kod dva ili više poslodavca, porezni obveznici koji su u prošloj godini ostvarili dohodak od samostalnih djelatnosti (slobodnih zanimanja i obrtnici) te oni obveznici koji su ostvarili dohodak u inozemstvu, a nisu na dohodak platili iznose koje zakon propisuje.

Kao i prijašnjih godina, prijave za povrat poreza zaprimaju se sve do kraja veljače, iako predavanje prijave ne treba ostaviti za posljednje dane veljače ako želite izbjeći gužve. Isto tako, prvi povrati poreza na račune građana, kao i do sada, počet će sjedati početkom svibnja.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.