Imenovan novi glavni izvršni direktor tvrtke Tetra Pak

Tetra Pak je vodeća svjetska tvrtka koja pruža rješenja za preradu i pakiranje hrane. Usko surađujući s klijentima širom svijeta, tvrtka pruža širok raspon inovativnih proizvoda, tehnologija i usluga, omogućujući da prehrambeni proizvodi budu sigurni i dostupni svugdje.

Tetra Pak ima 24 800 zaposlenika, a prihod u 2017. godini iznosi 11,5 milijardi eura.

Upravni odbor grupe Tetra Laval imenovao je Adolfa Orivea predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom tvrtke Tetra Pak od 1. travnja 2019. godine. Imenovanje je uslijedilo nakon odluke Dennisa Jönssona o povlačenju s funkcije predsjednika i izvršnog direktora koju je obnašao 14 godina i nakon 36 godina provedenih u tvrtki.

Adolfo Orive, sadašnji potpredsjednik klastera za Sjevernu, Srednju i Južnu Ameriku, pridružio se tvrtki Tetra Pak 1993. godine. Prije svoje sadašnje pozicije bio je na nekoliko rukovodećih pozicija u grupi, uključujući pozicije izvršnog direktora za Kolumbiju, Španjolsku i potpredsjednika klastera za Sjevernu i Središnju Europu. Adolfo Orive pridružio se globalnom rukovodećem timu tvrtke Tetra Pak 2014. godine.

Gospodin Orive (55) diplomirao je industrijski inženjering na sveučilištu Ibero-American University (IBERO) u Meksiku i magistrirao poslovnu administraciju na institutu Mexico Autonomous Institute of Technology (ITAM) u Meksiku.

Podijeli

Odgovori

Top