Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ina poskupila benzine i eurodizel

Ina, hrvatska naftna kompanija povećala je u utorak je cijene motornih benzina i svoje dvije vrste eurodizela za četiri, odnosno pet lipa po litri, dok se cijene plavog dizela i loživog ulja nisu mijenjale.Ina od danas svoje dvije vrste eurosupera 95 prodavaje po četiri lipe višoj cijeni – eurosuper BS 95 po 9,71 kunu po litri (do sada 9,67 kuna), a eurosuper BS 95 class po 9,76 kuna (do sada 9,72 kune).

Ina, hrvatska naftna kompanija povećala je u utorak je cijene motornih benzina i svoje dvije vrste eurodizela za četiri, odnosno pet lipa po litri, dok se cijene plavog dizela i loživog ulja nisu mijenjale.Ina od danas svoje dvije vrste eurosupera 95 prodavaje po četiri lipe višoj cijeni - eurosuper BS 95 po 9,71 kunu po litri (do sada 9,67 kuna), a eurosuper BS 95 class po 9,76 kuna (do sada 9,72 kune).

Za pet lipa po litri poskupio je motorni benzin s 98 oktana, pa se eurosuper BS 98 na Ininim postajama od ponoći prodaje po 10,06 kuna (do sada 10,01 kunu).

Cijene dvije vrste Inina eurodizela od ponoći su više za četiri lipe po litri – eurodizel BS se prodaje po 9,24 kune (do sada 9,20 kuna), a eurodizel BS class po 9,29 kuna (do sada 9,25 kuna).

Maloprodajne cijene plavog dizela i lož ulja Ina nisu se mijenjale, pa je cijena plavog dizela ostala 5,66 kuna, a loživog ulja ekstra lakog 6,44 kune.

Za razliku od prije dva tjedna, kada je i u službenom cjeniku imala obični dizel, Ina tu vrstu dizelskog goriva već nekoliko dana više nema na svojim postajama.

Inine promjene cijena u skladu su s kretanjima cijena derivata koje je u ponedjeljak poslijepodne, temeljem Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, objavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sukladno Pravilniku, Ministarstvo svaka dva tjedna objavljuje najviše razine maloprodajnih cijena, korekcija ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana te tečaju dolara, a maksimalno dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene pojedinog naftnog derivata naviše ili naniže može biti 3 posto.

Iz Ine su jučer poslijepodne objavili kako su se u proteklom razdoblju kotacije svih naftnih derivata na mediteranskom tržištu smanjile i do 1,04 posto, dok je tečaj dolara u odnosu na kunu ojačao za 0,94 posto u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje

Ina od 21. lipnja ove godine primjenjuje diferencirane cijene derivata te na 36 benzinskih postaja na autocestama ima za dvije do pet lipa veće cijene eurosupera BS 95 i eurodizela BS te eurosupera BS 95 class i eurodizela BS class, a ima i 20 postaja izvan mreže autocesta na kojima su cijene tih derivata za dvije do pet lipa niže nego na ostalim postajama.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Rastuću krizu treba iskoristiti kao priliku! Složili su se oko toga govornici konferencije Poduzetnički mindset čije je četvrto izdanje, održano u zagrebačkoj Laubi, nosilo...

Financije

Upravo je pad BDP-a dva kvartala za redom uvriježeni kriterij prema kojemu se određuje je li neko gospodarstvo ušlo u recesiju pa je opravdano...

DOP

Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu i općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku INA je donirala 250.000 kuna.

Edukacija

Danas se u zagrebačkoj Laubi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održala konferencija „Kako preživjeti krizu u lancima vrijednosti“, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.