Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Infobip Shift 2023 najavljuje nikada bogatiji program: tehnološki divovi, osamdeset govornika i legenda gaminga dolaze u Zadar

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, vraća se u Zadar 18. i 19. rujna.

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, vraća se u Zadar 18. i 19. rujna. Športski centar Višnjik ugostit će tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji će na sedam pozornica pratiti program koji organizatori opisuju kao najbogatiji do sada.

Konferencija će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu. Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije. 

”Svih 15.000 m2 na kojima će se održati Infobip Shift bit će ispunjeno sadržajem. Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika koji dolaze iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. U cjelodnevnim radionicama će sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima, dok će u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije” – najavila je konferenciju Mirna Opolcer, voditeljica Shiftovog tima u Infobipu te dodala: ”Vjerujem kako ćemo i ove godine potvrditi naš snažan fokus na kvalitetu programa, te da će svi sudionici otići bogatiji novim znanjima, poslovnim kontaktima i odličnim dojmom”.

Drugačije iskustvo tehnološkog događaja

Prije nego što na pozornice stupe govornici Googlea, Cisca, GitHuba, Red Hata i drugih tehnoloških predvodnika, konferenciju će otvoriti legenda gaming industrije John Romero. Zbog svog pionirskog rada na Doomu, Quakeu i Wolfensteinu, Romera se naziva i ocem first-person shooter (FPS) videoigara. Posjetitelji konferencije će imati i priliku zaigrati Doom protiv Romera, koji je do sada samo jednom izgubio u svjetski popularnoj videoigri koju je napravio.

”I ove godine okupit ćemo međunarodnu publiku, očekujemo da će nas tijekom dva dana obići gotovo 5 tisuća ljudi. Upravo kako bismo se istaknuli na međunarodnoj karti, Infobip Shift će i ove godine ponuditi bogat popratni program koji nas izdvaja od sličnih događaja u svijetu. Od mogućnosti vožnje u Porscheu do uživanja u afterpartyju na prelijepoj zadarskoj obali, potrudit ćemo se da se i ove godine svi sudionici opuste i zabave u atmosferi jedinstvenoj za jednu tehnološku konferenciju”, najavio je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima zadužen za produkciju.

Dvije konferencije na dva kontinenta

Nadolazeće izdanje Infobip Shifta u Zadru bit će druga konferencija ove godine, nakon američke premijere u Miamiju proteklog svibnja. Iz prvog hrvatskog jednoroga ističu kako su dva izdanja Shifta na dva kontinenta u istoj godini potvrda napora koje Infobip poduzima u okupljanju globalne developerske i startup zajednice. 

”Ova godina pokazala se kao izazovna za svjetski tehnološki sektor, te je sada važnije nego ikada konferencijama povezivati i osnaživati pojedince i kompanije u industriji. Infobip Shift je već sada jedna od najvećih developerskih konferencija u Europi, a vjerujem kako će ovogodišnje hrvatsko izdanje dodatno učvrstiti poziciju Shifta kao nezaobilaznog događaja na međunarodnoj tehnološkoj sceni” – zaključio je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za odnos s developerima i startupe.

Dojmove s prošlogodišnjeg izdanja možete vidjeti u videu, a više informacija o konferenciji, programu i ulaznicama nalazi se na internetskim stranicama Infobip Shifta.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.