Inovativna kombinacija riziko osiguranja života i štednje za mirovinu

Allianz Zagreb i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi prvi puta udružuju snage i na tržište izlaze s inovativnim i atraktivnim paketom Allianz Optimum koji objedinjuje dva proizvoda – riziko životno osiguranje i dobrovoljnu mirovinsku štednju.

Novi paket Allianz Optimum klijentima omogućava ugovaranje riziko životnog osiguranja sa svim njegovim pogodnostima u kombinaciji sa štednjom u dobrovoljnom mirovinskom fondu. Na taj način klijenti mogu zaštiti sebe i svoju obitelj od neugodnih i teških situacija koje donosi smrt nekog od članova obitelji, a istovremeno štedjeti za mirovinu, uz dodatne poticaje koje na dobrovoljnu mirovinsku štednju isplaćuje država.

Posebne pogodnosti onima koji brinu o svom zdravlju

Ovaj paket donosi i posebne pogodnosti za one koji brinu o svome zdravlju, pa će nepušači i osobe povoljnijeg tjelesnog indeksa plaćati nižu premiju, odnosno nižu cijenu osiguranja.

“Na ovaj način i mi sa svoje strane želimo potaknuti klijente da vode računa o svome zdravlju i usvoje zdrave životne navike. One koji to čine nagrađujemo povoljnijim cijenama osiguranja”, istaknula je Kristina Lulić, direktorica Sektora za životna osiguranja iz Allianza.

Promjene na tržištu kapitala mijenjaju ponudu životnih osiguranja

Pojasnila je kako promjene na tržištu kapitala u posljednjih nekoliko godina utječu i na promjene u ponudi životnih osiguranja. Donedavno na tržištu su dominirale police koje nude i mogućnost štednje odnosno zajamčen iznos uštede nakon što istekne polica životnog osiguranja, no sve ih više zamjenjuju klasično riziko osiguranje života bez štednje i životna osiguranja u kombinaciji s ulaganjem u investicijske fondove tzv. unit linked police.

Udruživši snage s vodećim dobrovoljnim mirovinskim fondom na tržištu kreirali smo inovativnu ponudu. Paket Allianz Optimum omogućava visoku razinu zaštite od rizika smrti, do iznosa od 210.000 eura, uz atraktivnu štednju u mirovinskom fondu, napominje Kristina Lulić iz Allianza dodajući kako paket nudi i široku paletu dopunskih pokrića te fleksibilnost njihovog naknadnog ugovaranja odnosno promjene ovisno o promjeni životnih okolnosti.

“Štednja u dobrovoljnom mirovinskom fondu uz prinose koje fond ostvari zahvaljujući ulaganju na tržištu kapitala donosi i državne poticaje što ju čini dodatno atraktivnom. Dobrovoljna mirovinska štednja je nasljedna i stoga je poželjan način za osiguravanje ne samo svoje financijski stabilnije budućnosti već i svojih članova obitelji. U kombinaciji s riziko životnim osiguranjem obitelj je financijski zbrinuta i može računati na značajnu pomoć ovisno o ugovorenoj svoti, i u slučaju prerane smrti koja prekine mirovinsku štednju”, ističe Saša Novosel, predsjednik Uprave AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Na sredstva uložena u mirovinsku štednju država isplaćuje dodatna poticajna sredstva (DPS) od 15%, odnosno do maksimalno 750 kuna godišnje za iznos štednje od 5.000 kuna. Mirovinska štednja prema zakonu je na raspolaganju nakon 50. godine života i isplaćuje se prema definiranim modelima isplate, a klijenti sami biraju model ulaganja ovisno o planiranom vremenu štednje i sklonost umjerenom ili manjem riziku.

Podijeli

Odgovori

Top