Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Internet trgovina i modni brandovi – trendovi i nove navike kupaca

Internetska trgovina otvara vrata različitim mogućnostima koje uvelike olakšavaju kupnju.

Navike kupovanja modnih artikala značajno su se promijenile u posljednjih nekoliko godina. Ta je rapidna promjena, osim sve većom prisutnosti modnih brandova u domeni e-trgovine, bila dodatno potaknuta pandemijskom 2020. godinom kada je potražnja u Internet trgovinama u maloprodaji značajno porasla. Kako je sve ovo utjecalo na modnu kupovinu, saznali smo od jedne od vodećih modnih online platformi GLAMI.hr.

Štoviše, iz modne platforme GLAMI.hr ističu kako se u narednim godinama predviđa konstantan rast internetske kupnje što je utjecalo na poslovne odluke mnogih modnih brandova da se prilagode ovoj situaciji i dodatno porade na svojoj online ponudi.

Internetska kupnja otvara nove mogućnosti

Internetska trgovina otvara vrata različitim mogućnostima koje uvelike olakšavaju kupnju. Modna tražilica GLAMI.hr postala polazna točka svakog modnog znalca i entuzijasta jer značajno olakšava online kupnju tako što omogućuje pregled i pronalazak velikog broja modnih brandova na jednom mjestu.

„U GLAMI-ju neprestano radimo na poboljšanju korisničkog iskustva kako bismo zadovoljili sve veću potražnju. Broj narudžbi preko našeg kataloga u stalnom je porastu i svi pokazatelji govore da će se taj rast i nastaviti. Od početka pandemije porasla je motivacija modnih brandova da digitaliziraju svoj katalog i pronađu bolje mogućnosti kako doprijeti do kupaca. Tako je trenutno na GLAMI.hr tražilici moguće pronaći preko 3 600 različitih brandova i preko 900 000 proizvoda. Možemo reći kako je nebo granica kada govorimo o potencijalima online trgovine.“, izjavila je Magdalena Vasev, direktorica tvrtke GLAMI za Hrvatsku i Sloveniju.

GLAMI.hr prednjači u svim trendovima modne internetske kupnje povezujući tisuće korisnika sa stotinama brandova i internetskih trgovina. Neke od trendova internetske trgovine koje bi trebao pratiti svaki dobar modni web shop ističemo u nastavku.

Mobile-first pristup

Prije nekoliko godina web shopovi bili su uglavnom prvo prilagođeni za desktope i laptope, no u zadnjih nekoliko godina online kupnja preko mobitela je porasla i preuzela vodstvo. Danas se većina internetske kupovine odvija preko mobitela zbog čega bi dobar modni web shop trebao biti dizajniran s mobile-first pristupom. To znači da bi kupci trebali biti u mogućnosti jednako kvalitetno obaviti kupnju na mobitelu kao i na desktopu ili laptopu. Web dizajn na mobitelu mora biti pregledan, pristupačan, lako razumljiv i prilagođen mobilnim uređajima, kako bi kupci mogli na što jednostavniji način doći do željenih modnih predmeta.

Inkluzivnost, raznolikost i održivost kao osnovne vrijednosti modnih brandova

Dobar modni web shop podržava vrijednosti svojih kupaca. Primjerice, online trgovina omogućuje lakši pristup modnim odjevnim predmetima različitih veličina po istim cijenama. Mlađe generacije odbijaju izdvajati više novaca za iste modne predmete većih veličina kao i za modne brandove koji ne vode računa o održivosti i nisu ekološki prihvatljivi. Istraživanja pokazuju da mlađe generacije radije kupuju od brandova koji promiču održivost, pozitivne tjelesne vrijednosti i slave raznolikosti svojih klijenata.

Personalizacija kupovine

Da bi se kupcu omogućio što lakši pronalazak modnog artikla kojeg traži, važno je personalizirati sadržaj online platforme. Personalizacija sadržaja omogućuje individualan pristup svakom kupcu i olakšava kupovinu u mnoštvu modnih artikala koje je moguće pronaći on line. Zato je GLAMI.hr kreirao izvrstan alat u obliku brzog kviza koji će svakom kupcu omogućiti personaliziranu kupnju, krojenu upravo za nju ili njega. Bilo da se radi o omiljenom modnom brandu, veličinama odjeće koje idu od 3XS do 8XL ili osobnom ukusu svakog kupca – GLAMI.hr kroz individualan pristup svakom kupcu maksimalno pojednostavljuje kupnju.

Vizualna prezentacija prodaje modne artikle

Kada se radi o modnoj kupnji vizualna prezentacija je od najveće važnosti. Fotografije koje se nalaze na web shopovima moraju biti profesionalne, kvalitetne, ujednačene i vjerno prikazivati stvarnost. Osim dobre fotografije, kupci vole i video prezentacije koje u kratkom vremenskom intervalu prikazuju modne predmete. Također, sve je više pokazatelja o pozitivnom utjecaju virtualne stvarnosti u internetskoj trgovini koja pomaže kupcima vizualizirati proizvod.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Toksična radna atmosfera često se kao teret postavlja šefovima, odnosno menadžerima i direktorima odgovornima za određeni dio organizacije posla te brigu o zaposlenicima i...

Poduzeća

Grupacija Kofola više je puta potvrdila da se može nositi s krizom i održati financijsku disciplinu čak i u teškim razdobljima.

Lifestyle

Prekrasan prostor koji se proteže na čak 170 kvadrata, zaokružen je u savršenu cjelinu jer gdje god uputili pogled, oduševljenje neće izostati. Zvonimir Franić...

Turizam

Sve je spremno za najiščekivaniju vinsku manifestaciju u Dalmaciji. Pelješac će 3. prosinca ponovo postati središte vinske scene. Organizatori očekuju više od dvije tisuće...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.