Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Svjetski poznata tvrtka napušta Hrvatsku, radnicima ponudili odlazak u SAD za veće plaće

PayPal, tvrtka u vlasništvu četvrte najveće internetske kompanije eBaya, koju u Hrvatskoj od prije godinu i pol zastupa tvrtka Where, krajem prosinca gasi poslovanje u Hrvatskoj.

PayPal, tvrtka u vlasništvu četvrte najveće internetske kompanije eBaya, koju u Hrvatskoj od prije godinu i pol zastupa tvrtka Where, krajem prosinca gasi poslovanje u Hrvatskoj.

PayPal, čini to nakon godine uspješnog poslovanja u kojoj su imali promet od milijun dolara. Na ulicu ide 17 programera, a još do jučer je tvrtka planirala povećati tim na njih 60 ili čak 200. Sada je pak kao jedinu opciju dobrom dijelu zaposlenika ponudila posao u Bostonu te tri puta veću plaću.

“Ponudu je isprva prihvatilo šest ljudi, a na kraju pet. Većina je odbila otići, uključujući mene, jer se ne želimo preseliti u SAD. Za posao je lako, ima ga i ovdje dosta, jer i odavde možete raditi za bilo koga na svijetu”, kazao je za Poslovni dnevnik glavni operativac tvrtke Where Bruno Batarelo.

Zašto gase poslovanje?

Pojašnjava da PayPal, odnosno eBay, iz Hrvatske odlazi zbog sigurnosnih i drugih standarda poslovanja. Razlozi se, naime, nalaze u tome što PayPal i eBay, upravo zbog tih standarda, ništa ne outsourceaju. U slučaju nastavka poslovanja morali bi zaposliti još 30-ak ljudi u računovodstvu, projekt menadžmentu, pravnom odjelu i drugim popratnim poslovima koje trenutno nemaju, a nužni su po njihovim standardima poslovanja.

“A s takvom logistikom svejedno je ima li vaš razvojni tim 20 ili 200 programera”, navodi Batarelo dodajući da je Hrvatska za takvu investiciju bila predaleka i time previše izolirana operacija.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

eBay nastavlja upravljati plaćanjima u većem broju zemalja uz podršku Payoneera.

Ekonomija

Tako barem smatra jedan od osnivača Paypala i Affirma Max Levchin.

Financije

Gotovinu koristimo za male iznose, a za ostalo se sve više oslanjamo na kartice, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za kompaniju Mastercard...

Lifestyle

Jobs nije bio sam, nego je imao niz suradnika koji su bili bitni u počecima kompanije.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.