Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Isporučene tri lokomotive za Maroko

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC te isporuku rezervnih dijelova ili sklopova, za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC te isporuku rezervnih dijelova ili sklopova, za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Danas su u Rijeku otpremljene još tri dizelske lokomotive serije GT26 koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko. Ugovorom je definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka). Od toga su NREC i Gredelj isporučile u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive te sada još tri lokomotive te će preostalih pet lokomotiva isporučiti do kraja srpnja.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC), čije je poslovanje vezano za proizvodnju, modernizaciju i popravak lokomotiva, te isporuku rezervnih dijelova ili sklopova, za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Treba napomenuti da je NREC poslao zahtjev za isporukom još deset novih lokomotiva, tako da su Gredelj i NREC preuzeli obavezu isporuke ukupno trideset lokomotiva za Maroko u 2013. godini.

Isto tako treba svakako napomenuti kako je Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju, tvornica s tradicijom dugom više od 119 godina koja danas zapošljava gotovo 1.000 radnika, u proteklih nekoliko dana nastavila uspješan rad i to isporukom sedam popravljenih i putničkih vagona za Hrvatske željeznice, zatim preuzimanjem od strane naručitelja talijanskih državnih željeznica Trenitalia dva kušeta vagona i isporukom rekonstruirane i modernizirane dizelelektrične lokomotive za željeznice Kosova.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.