Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Isporučene tri lokomotive za Maroko

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC te isporuku rezervnih dijelova ili sklopova, za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC te isporuku rezervnih dijelova ili sklopova, za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.

Danas su u Rijeku otpremljene još tri dizelske lokomotive serije GT26 koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko. Ugovorom je definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka). Od toga su NREC i Gredelj isporučile u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive te sada još tri lokomotive te će preostalih pet lokomotiva isporučiti do kraja srpnja.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC), čije je poslovanje vezano za proizvodnju, modernizaciju i popravak lokomotiva, te isporuku rezervnih dijelova ili sklopova, za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Treba napomenuti da je NREC poslao zahtjev za isporukom još deset novih lokomotiva, tako da su Gredelj i NREC preuzeli obavezu isporuke ukupno trideset lokomotiva za Maroko u 2013. godini.

Isto tako treba svakako napomenuti kako je Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. u stečaju, tvornica s tradicijom dugom više od 119 godina koja danas zapošljava gotovo 1.000 radnika, u proteklih nekoliko dana nastavila uspješan rad i to isporukom sedam popravljenih i putničkih vagona za Hrvatske željeznice, zatim preuzimanjem od strane naručitelja talijanskih državnih željeznica Trenitalia dva kušeta vagona i isporukom rekonstruirane i modernizirane dizelelektrične lokomotive za željeznice Kosova.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Donosimo savjete kako na jednostavan način zamijeniti tvrdi disk na računalu, zaštititi dragocjene podatke i pritom uštedjeti novac!

Lifestyle

Sustavnim pristupom Gredelj bi mogao postati dio suvremene gradske jezgre uklopljen u njeno tkivo.

Novosti

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američka tvrtka NRE (National Railway Equipment Company) započele su s isporukom četiri od ukupno sedam lokomotiva koje su u...

Industrija

Tvornica željezničkih vozila Gredelj je krajem prošlog tjedna prema Crnoj Gori otpremila šest putničkih vagona koji su kvalitetno i u roku obnovljeni i modernizirani...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.