Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

ITB u Berlinu: Transformativna moć turizma

godišnji odmor
pixabay.com

Na najvećem svjetskom sajmu turizma, ovogodišnjem ITB koji se održava od 9. do 13. ožujka 2016. godine u Berlinu, Institut za turizam će 10. ožujka, kao pridružena članica UNWTO, prezentirati izvještaj na temu Transformacijska moć turizma: paradigma promjena k većoj odgovornosti, koji je pripremljen upravo u suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom.

Izvješće koje će biti prezentirano rezultat je istraživanja Instituta na temu uloge turizma u transformaciji društveno-ekonomskog sustava nužno potrebnoj u današnjem kontekstu globalnih problema – od klimatskih promjena, ekonomske krize i društvene nejednakosti do geopolitičkih konflikata. Izvještaj ukazuje na turizam kao medij kroz kojeg turisti razvijaju socijalnu i ekološku svijest te potiču održive prakse koji imaju pozitivan i lokalni i globalni utjecaj. Primjeri iz 15 zemalja ilustriraju načine na koje turizam potiče pozitivne društvene promjene među turistima i lokalnom zajednicom.

„Institut za turizam je krajem 2014. godine potpisao Sporazum o suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO) s glavnim ciljem povećavanja znanja o turizmu provođenjem istraživanja i stalnim unapređenjem turističke statistike. Posebni ciljevi za koje smo se dogovorili odnose se na izradu zajedničkih publikacija, definiranje specifičnih aktivnosti istraživanja sezonalnosti turizma kao i na harmonizaciju metodologija istraživanja turističke potražnje, a u cilju postizanja veće usporedivosti podataka među zemljama“ naglasila je ravnateljica Instituta za turizam, dr. sc. Sanda Čorak.

Institutu za turizam pripala je čast prezentirati ovo izvješće na ITB Berlin koji je impresivan u svakom pogledu, a same njegove brojke govore o tome da na sajmu sudjeluje 185 zemalja s 5 kontinenata, 10 tis. izlagača, koje obiđe preko 180 tisuća posjetitelja, a sam sajam proteže se na preko 160 tisuća m2.

Suradnja Instituta za turizam i Svjetske turističke zajednice traje već niz godina, točnije od 2007. godine kada postaje pridruženi član UNWTO-a, a već tri godine kasnije – 2010. zbog svojih istraživačkih dostignuća postaje članom Knowledge Network UNTWO- a. Zajednička suradnja na promociji istraživanja u turizmu definirana je sporazumom o suradnji koji je potpisan krajem 2014. godine.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.