Ivan Rajković i Ivanka Trstenjak-Rajković dobitnici “Stvaratelji za stoljeća” za životno djelo u poduzetništvu sa zlatnom lentom

Nagradom “Stvaratelji za stoljeća – za životno djelo u poduzetništvu uz odavanje priznanja, usmjerava se i pažnja šire javnosti na vizionare i lidere čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo, kao i kreator razvojnih izazova za novo vrijeme…” kaže se u obrazloženju. Nagradu dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum na osnovi Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Nagrada je Ivanu Rajkoviću i Ivanki Trstenjak-Rajković dodijeljena u Dubrovniku, tijekom održavanja 5. regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe, u konkurenciji predloženih kandidata iz 10 zemalja.

“U sklopu MEDIKOL GRUPE posluju zdravstvene ustanove i trgovačka društva u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Čakovcu, u privatnom vlasništvu, s više od 250 stalno zaposlenih djelatnika. Iako su mogućnosti poduzetničkog rada u RH ograničene birokratskim formama i nesređenim tržišnim uvjetima, upravo privatna inicijativa je stvarni pokretač razvoja društva. Privatni sam poduzetnik od svoje 19 god. života. Izuzetno sam ponosan što je moj dugogodišnji trud, rad i djelovanje u poduzetništvu prepoznato na međunarodnom nivou dodjelom nagrade za životno djelo za promicanje napretka i razvoja poduzetništva srednje i jugoistočne Europe”, izjavio je Ivan Rajković prilikom primanja nagrade.

“Za opstanak u poduzetništvu najvažnije je raditi ono što volite, ali i ono za što ste se stručno školovali, tako da radite – najbolje što znate i najbolje što možete. U zdravstvu je timski rad preduvjet svakog razvoja i napredovanja, pa raditi bez tima je kao voditi rat bez vojske. Zato zahvaljujem svim članovima tima, na koje sam sve redom ponosna, jer je i njihov rad utkan u moju nagradu“,  izjavila je Ivanka Trstenjak-Rajković ravnateljica Poliklinike Medikol.

Podijeli

Odgovori

Top