Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ivan Šuker – „Kukuriku koaliciji bi bilo bolje da su pročitali naše mjere“

Da je predizborna kampanja počela pokazuje brza reakcija HDZ-a na današnju konvenciju SDP-a sazivanjem konferencije za novinstvo. Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker poručio je da od ‘kukuriku’ koalicije nije čuo ništa konkretno te da bi im bolje bilo da su pročitali mjere gospodarskog oporavka i vidjeli da se te mjere provode.

Da je predizborna kampanja počela pokazuje brza reakcija HDZ-a na današnju konvenciju SDP-a sazivanjem konferencije za novinstvo. Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker poručio je da od 'kukuriku' koalicije nije čuo ništa konkretno te da bi im bolje bilo da su pročitali mjere gospodarskog oporavka i vidjeli da se te mjere provode.

– SDP nije dao ključni model kako oporavak ostvariti, a nisu niti spomenuli potrebnim otvoriti prostor za investicije kroz privatni kapital – rekao je Šuker.

Kritizirajući izjave koje su se čule na SDP-ovoj konvenciji Šuker je poručio kako je činjenica da poreznu politiku u smislu opterećenja definira rashodovna strana. Također mu je nejasno SDP-ovo olako iznošenje mjera na prihodovnoj i rashodovnoj strani koje nisu nikada pokušali ugraditi u proračun, te, rekao je, da si on to kao političar ne bi nikada dozvolio.

– Nemoguće je i prihvatiti prijedlog o smanjenju doprinosa za dva postotna boda, što bi bilo oko dvije milijarde kuna manje u proračunu, istodobno dok trošak za mirovine i zdravstvo stvara deficit od oko 20 milijardi kuna godišnje – napomenuo je.

Čudna matematika

Šuker je poručio kako im je vrlo čudna matematika u kojoj predlažu s jedne strane povećanje rashoda, a s druge smanjenje prihoda.

Šuker je i kritizirao frazu, kako kaže, staru devet godina, vezanu za povećanje zaposlenosti. Tada je SDP govorio o 200 tisuća novih radnih mjesta, što im nije uspjelo, a danas govore o 80.000.

I blokirane tvrtke bez ijednog zaposlenog, a takvih je oko 20.000 tvrtki bit će eliminirane, jer to omogućava OIB, poručio je Šuker SDP-u.

Projekti pred realizacijom

Osvrnuvši se na u četvrtak predstavljene projekte u koje će se krenuti, Šuker je potvrdio da interesenata ima za veći dio projekata i da su u stvari u visokoj fazi pred realizaciju. Potvrdio je da je obavio nekoliko razgovora s predstavnicima majki banaka koje posluju u Hrvatskoj, da su za Luku Rijeka interes pokazali najveći lučki operateri ulaskom kroz koncesiju, a interes postoji i za zračnu luku Zagreb. Uglavnom, rekao je, međunarodne financijske institucije su zainteresirane za ulazak u 30 predstavljenih projekata.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač poručio je kako će ti projekti biti i velika šansa za domaće tvrtke i pokretanje industrijske proizvodnje. Poručio je da Vlada surađuje s poduzetnicima, te da država nije u depresiji.

Iznoseći konkretne brojke kazao je kako je malim i srednjim tvrtkama dano potpora u vrijednosti od 320 milijuna kuna, 15 milijuna za izvozne tvrtke, te da su od 2004. godine otvorili 326 poduzetničkih zona koje su iz proračuna dobile 580 milijuna kuna.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.