Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ivi Sanaderu presuda u studenom u slučaju INA-MOL?

Takav rasplet suđenja moguć je ukoliko ne bude iznenađenja i novih dokaznih prijedloga

Takav rasplet suđenja moguć je ukoliko ne bude iznenađenja i novih dokaznih prijedloga

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu u aferi INA-MOL trebao je video-vezom svjedočiti Stephan Hurliman, direktor švicarske tvrtke “Ksenoplast” Roberta Ježića. No, tužiteljstvo nije uspjelo osigurati njegovo svjedočenje – zbog premalo vremena. Tužiteljica Tamara Laptoš kazala je da su u kontaktu sa Švicarcima te da će učiniti sve da Hurlimann svjedoči 26. listopada.

Švicarska pravosudna tijela traže i dodatnu dokumentaciju. Hurliman je i prije govorio da se neće odazivati pozivu, iako je jedan od ključnih svjedoka u postupku protiv Sanadera kojega USKOK tereti da je jednom od čelnih ljudi mađarskoga MOL-a prepustio upravljanje Inom za 10 milijuna eura mita.

Dan prije Hurlimanna u sudnici zagrebačkog Županijskog suda ponovno bi trebao biti ispitan krunski svjedok Ježić. On je posvjedočio da je pet milijuna eura na računu Ksenoplasta zapravo bio MOL-ov mito Sanaderu koji je za uzvrat mađarskoj tvrtki trebao omogućiti preuzimanje upravljačkih prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji. Polovica tog novca, tvrdi Ježić, na računu je spomenute tvrtke, što je Hurliman trebao potvrditi na sudu.

Obrana, pak, tvrdi da novac na Ježićevu računu nije mito, nego iznos koji mu je uplatila ruska tvrtka JUKOS za realizaciju projekta Družba Adria. Tvrdnje obrane na sudu je potvrdilo nekoliko svjedoka, među i kojima mađarski poduzetnik Imre Fazekas koji je, po navodima tužiteljstva, nastupao u ime MOL-a.

Suđenje je ušlo u završnicu i ako ne bude iznenađenja i novih dokaznih prijedloga, presuda bi mogla biti donesena tijekom idućeg mjeseca, javlja HRT.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.