Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ivica Mudrinić, novi predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca

Na današnjoj sjednici Vijeća članova izabrani su novi čelnici Hrvatske udruge poslodavaca. Izabran novi Izvršni odbor, Nadzorni odbor i predsjednik HUP-a.

Na današnjoj sjednici Vijeća članova izabrani su novi čelnici Hrvatske udruge poslodavaca. Izabran novi Izvršni odbor, Nadzorni odbor i predsjednik HUP-a.

U Izvršni odbor u četverogodišnjem mandatu izabrani su: Tomislav Thür (izvršni direktor korporativnih poslova u INA-i), Zdenko Adrović (predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d.), Gordana Deranja (generalna direktorica Tehnomont Pula d.d.), Petar Lovrić (direktor i vlasnik poduzeća EKUS d.o.o. i Kadus d.o.o.), Željko Zadro (predsjednik i clan Uprave Viro tvornice šećera d.d.) i Branko Zec (član Uprave Adris grupe). Nadzorni odbor cine Branko Roglić (vlasnik grupacije Orbico), Antun Petric (tvrtka Pluto d.d.) i Boris Galić (predsjednik Uprave Allianza).

Za novog predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca jednoglasno je izabran Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskih telekomunikacija d.d., dugogodišnji aktivni član Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

„Svakoj Vladi koja želi osigurati bolju buducnost ove zemlje HUP je prirodan partner. Zato moramo zajedno raditi na stvaranju uvjeta za stvaranje novih vrijednosti. Moramo omogućiti kapitalu da stvara nova radna mjesta, što će konsekventno pozitivno utjecati na rješavanje brojnih društvenih problema s kojima smo suoceni. Danas nemamo uvjete u kojima bi kapital mogao stvarati novu vrijednost, nova radna mjesta. Zato što nemamo poticajno okruženje za ulaganja mi kapital gubimo, a posljedično gubimo i zaista stručne ljude. Te uvjete moramo što prije promijeniti i to je ono za što ću se kroz HUP, u partnerstvu s Vladom, nastaviti zalagati jer vremena za beskrajna preispitivanja i rasprave nemamo. Za Europu smo se već opredijelili te se ne možemo više baviti pitanjima prihvaćamo li europska pravila igre ili ne. Jedino pravo pitanje je kako se čim prije osposobiti za utakmicu koju smo već krenuli igrati, a nismo za nju spremni. Tvrdimo da smo prihvatili tržišnu ekonomiju, ali zapravo smo u velikom dijelu javnosti nepovjerljivi prema investitorima. Često ih dočekujemo kao nužno zlo, sumnjajući u njihove dobre namjere. Istovremeno, očekujemo razinu socijalnih prava kakva postoji samo u bogatim i visoko konkurentnim društvima, što znamo da nismo. Da bismo postali i bogati i visoko konkurentni, svi zajedno moramo raditi na boljitku i obogacenju našeg društva, na stvaranju novih vrijednosti, na razvoju znanja i kompetencija, kako bismo mogli ulagati u školstvo i zdravstvo kao najvažnije društvene servise i kako bismo mogli pružiti podršku onima među nama koji se iz opravdanih razloga ne mogu prilagoditi kompetentnom okružju. Podjele i polarizacije su štetne po Hrvatsku. Malo nas je. Moramo staviti sve što imamo i znamo u funkciju razvoja društva. Kao predsjednik HUP-a upućujem poziv svima – od poslodavaca i zaposlenika, preko izvršne vlasti i akademske zajednice do sindikata – da radimo zajedno, u najboljem interesu ove zemlje i svakog pojedinca u koji u njoj živi“, istaknuo je Mudrinić.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.