Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ivo Jelušić o stanju u Ciboni – „Miličević je nenamjenski potrošio 20 milijuna kuna“

Dan nakon što je gradonačelnik Milan Bandić rekao da Ciboni više neće dati ni lipe dok uprava i direktor Andro Knego ne pokažu sve račune i nalaze revizije, o dubiozama u klubu razgovarali smo s bivšim predsjednikom kluba Ivom Jelušićem.

Dan nakon što je gradonačelnik Milan Bandić rekao da Ciboni više neće dati ni lipe dok uprava i direktor Andro Knego ne pokažu sve račune i nalaze revizije, o dubiozama u klubu razgovarali smo s bivšim predsjednikom kluba Ivom Jelušićem.

Dug je 50 milijuna kuna

– Upravo sam ja naručio reviziju jer nisam želio da Bože Miličević ode iz Cibone prije nego što podnese financijsko izvješće. Na kraju je otišao, a pravu istinu nismo doznali. Pretpostavljam da je klub dužan oko 50 milijuna kuna – rekao je jučer Jelušić.

Dodao je da od nalaza revizije ne treba očekivati ništa spektakularno. Jelušić nam je ispričao i priču o tome kako je Miličević nenamjenski potrošio kredit od 20 milijuna kuna.

– Za zatvaranje prijašnjeg kredita od HPB-a potrošili smo 8,5 milijuna kuna te još četiri za servisiranje obveza prema igračima. To smo znali. No Miličević nam nikada nije rekao da je potrošio i preostalih 7,5 milijuna kuna. Iako je na to imao pravo, nije u redu da nam to nije rekao – kaže Jelušić.

Inače, Bože Miličević napustio je Cibonu u listopadu 2009. godine, a godinu dana prije izgubio je moć koju je imao. U klubu koji je nekad bio među najmoćnijima u Europi proveo je punih dvadeset godina.

O razlozima zbog kojih je baš sada Milan Bandić povukao pitanje poslovanja Cibone, razgovarali smo sa svojim dobro informiranim izvorom.

Grad priželjkuje stečaj

– Očita je namjera Grada da klub ode u stečaj i da se ovlada Ciboninim poslovnim prostorima. Sve zato da se onda „krče“ pare. Drugi razlog je što Davor Jelavić (predsjednik KK Zagreba) i ljudi koji se vrte oko tog kluba žele da Zagreb preuzme primat. To je priglupo. Jer zašto treba potpuno uništiti Cibonu da se Zagreb popne na tron? – kaže naš sugovornik.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Kroz ovu sportsku avanturu, djecu od 10 do 15 godina vodit će Ratko Štritof i tim educiranih voditelja i trenera, u potpuno sigurnim i...

Novosti

Konferencija Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost ima za cilj približiti i povezati poslovni sektor i sportske organizacije.

Lifestyle

Philips Sound proširuje svoju seriju audio proizvoda s novim bežičnim ANC slušalicama i s dva modela Bluetooth zvučnika.

Elvira Mlivić Budeš

Stiže vam upit u inbox sa sljedećom dilemom: Primamo puno upita za sponzorstvo. Kako odlučiti koga i zašto sponzorirati?” Odlično pitanje na koje mnogi...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.