Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Konferencija Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost

Konferencija Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost ima za cilj približiti i povezati poslovni sektor i sportske organizacije.

Konferencija Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost ima za cilj približiti i povezati poslovni sektor i sportske organizacije.

Sport može igrati važnu ulogu u borbi protiv diskriminacije i promicanju ljudskih prava, tolerancije i socijalne uključenosti. Stoga je ključno pojačati sposobnosti i kapacitete sportskih organizacija za provedbu društveno odgovorne politike.

Ova konferencija dio je projekta GoSport, koji ima za cilj poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu poboljšanje dobrog upravljanja unutar sportskih organizacija te približavanje društvu i podizanje svijesti o društvenim pitanjima.

18.02.2022, Petak

10:00 – 13:00

RRiF Visoka škola za financijski menadžment, Martićeva 29, Zagreb

Agenda

10:00 – 10:05

Pozdravni govor

10:05 – 10:30

Prezentacija postignutih rezultata projekta GoSport

Predavač: Institut za društveno odgovorno poslovanje

10:30 – 11:15

Važnost društveno odgovornog poslovanja u razvoju sporta

Predavač: Ratko Kovačić, Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO)

11:15 – 11:30

Pauza za snack

11:30 – 11:50

Primjer dobre prakse: Erasmus+ projekt LETSWIM

Predavač: Ana Sršen, klub Natator

11:50 – 12:10

Primjeri dobre prakse: Sportske manifestacije na ekološki način 

Predavač: Ana Krauthacker, Hrvatski judo savez (HJS)

12:10 – 12:30

Primjeri dobre prakse

Predavač: TBC

12:30 – 12:45

Zaključne riječi

Predavači

Ana Sršen

Čestverostruka paralimpijka, višegodišnje iskustvo u vođenju sportskih organziacija od klupskog do nacionalnog nivoa, voditeljica lokalnih, nacionalnih i transnacioanlnih projekata u sportu.

Ana Krauthacker

Posljednjih 15 godina radila je u Optimi telekom kao voditeljica odjela za reklamacije, te od 2020. godine prvo kao vanjski suradnik u organizaciji Europskog prvenstva u judu, a 2021. godine postaje zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog judo saveza.
Radi na organizaciji sportskih manifestacija i edukaciji sudionika i članstva HJS, te integraciji i socijalizaciji djece bez adekvatne roditeljske skrbi u sport i djece s poteškoćama u razvoju.

Ratko Kovačić

Ratko Kovačić svoju je karijeru u paraolimpijskom sportu započeo kao stolnotenisač koji je predstavljao Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Sydneyu i Ateni. Iz iskustva je shvatio koliko je za razvoj sporta osoba s invaliditetom potrebna snažna krovna organizacija te je od 1997. do danas uspio HPO razviti iz male skupine entuzijastičnih sportaša u respektabilnu organizaciju koja predstavlja (i razvija) paraolimpijski sport. HPO je pod njegovim vodstvom prepoznat i na međunarodnoj razini kako od strane Međunarodnog paraolimpijskog odbora tako i od EPCa u čijem je radu sudjelovao od 1999. kao član Upravnog odbora, od 2013. kao dopredsjednik, a 2017. je bio izabran za predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora.

Troškovi

Sudjelovanje na konferenciji Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost je besplatno.

Više saznajte na linku https://idop.hr/konferencija-razvoj-sporta-kroz-drustvenu-odgovornost/

Pročitajte još:

Lifestyle

Kroz ovu sportsku avanturu, djecu od 10 do 15 godina vodit će Ratko Štritof i tim educiranih voditelja i trenera, u potpuno sigurnim i...

Komentari

Zaposlenice danas, uz posao, u znatno većoj mjeri od muškaraca vode brigu o obitelji i kućanstvu. Na taj način zapravo obavljaju dva posla –...

Lifestyle

Međunarodni dan žena slavi sva dostignuća ženskog spola.

Lifestyle

Philips Sound proširuje svoju seriju audio proizvoda s novim bežičnim ANC slušalicama i s dva modela Bluetooth zvučnika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.