Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Iz Atlantika poručili da ne preuzimaju Podravku, Hanfa ipak blokirala dionice

Hanfa je danas obustavila trgovanje Podravkinim dionicama, nakon bombastičnog naslova u dnevnim novinama pod nazivom “Emil Tedeschi: Gospon Friščić, pošto Podravka?” Iz Atlantic grupe su se oglasili priopćenjem kako trenutno ne vode pregovore o preuzimanju Podravke, a cijena koja je izašla u javnost tri puta je veća od trenutne tržišne cijene.

Hanfa je danas obustavila trgovanje Podravkinim dionicama, nakon bombastičnog naslova u dnevnim novinama pod nazivom "Emil Tedeschi: Gospon Friščić, pošto Podravka?" Iz Atlantic grupe su se oglasili priopćenjem kako trenutno ne vode pregovore o preuzimanju Podravke, a cijena koja je izašla u javnost tri puta je veća od trenutne tržišne cijene.

– Atlantic Grupa d.d. u ovom trenutku ne provodi postupke koje bi se sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društva, moglo smatrati pregovorima o preuzimanju spomenutog društva, – kaže se u odgovoru Atlantic grupe na upit Zagrebačke burze jesu li u tijeku pregovori o preuzimanju Podravke.

“Atlantik ima novce”

Burza je upit Atlantic Grupi uputila nakon članka u današnjem Jutarnjem listu u kojem ta novina prenosi riječi šefa Atlantic Grupe Emila Tedeschia, prema kojima Atlantic ima novca za preuzimanje Podravke te da bi mogao provesti tu transakciju, ako bi došlo do takve situacije.

U članku pod naslovom “Emil Tedeschi: Gospon Friščić, pošto Podravka?”, također se prenose riječi predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića, da bi oni koji žele kupiti Podravku trebali ponuditi tisuću kuna po dionici.

Trostruko veća cijena?

Na članak u Jutarnjem listu reagirala je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) koja je današnjim rješenjem naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicom Podravke, do trenutka kada javnost bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima vezanim uz prodaju Podravke, što će utvrditi Hanfa i o tome obavijestiti Zagrebačku burzu.

U obrazloženju rješenja, Hanfa navodi da se u članku govori o ponudi za kupnju dionica Podravke te se ističe cijena koja je trostruko veća od cijene koja kotira na burzi, pa je potrebno utvrditi vjerodostojnost prenesenih informacija. Dodatno se pojašnjava da je primanje ponuda na kupnju za relevantnu imovinu povlaštena informacija koja se odnosi neposredno na izdavatelja (Podravku), a koja je cjenovno osjetljiva i može utjecati na cijenu dionice.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.