Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Iz IPARD-a 139 tisuća kuna za lokalne akcijske grupe

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvijestila je danas da je isplatila više od 139 tisuća kuna za sedam lokalnih akcijskih grupa temeljem odobrenih sredstava iz IPARD programa za prihvatljive troškove u sklopu mjere “Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja”.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvijestila je danas da je isplatila više od 139 tisuća kuna za sedam lokalnih akcijskih grupa temeljem odobrenih sredstava iz IPARD programa za prihvatljive troškove u sklopu mjere "Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja".

Lokalne akcijske grupe (LAG) su partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja osnovano u cilju izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja. LAG predstavlja ruralno područje s više od 5.000, a manje od 150.000 stanovnika te obuhvaća jasno definirano i zemljopisno kontinuirano područje te stanovnike jednog ili više naselja, unutar dvije ili više jedinica lokalne samouprave.

Kako je priopćeno iz Agencije, LAG-u Vallis Colapis, koji obuhvaća devet ruralnih gradova i općina na sjeveru Karlovačke županije, Agencija je isplatila 22,9 tisuća, a LAG-u Posavina, na području pet općina zapadne Brodsko-posavske županije, 20,1 tisuću kuna.

LAG-u Međimurski doli i bregi, koji okuplja predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja osam općina zapadnog dijela Međimurske županije, isplaćeno je 8,6 tisuća kuna, a LAG-u Istočna Istra (ruralna područja pet općina istočne Istre) 39,5 tisuća kuna.

Za LAG koji pokriva područje gradova Lipik, Pakrac i Novska, pod imenom Zeleni Trokut, isplaćeno je 28,9 tisuća kuna, dok je LAG-u Karašica, koji obuhvaća 15 jedinica lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji, isplaćeno 12,1 tisuća kuna, a LAG-u Baranja (Beli Manastir i osam općina Baranje) 7,3 tisuće kuna.

Lokalnim akcijskim grupama (LAG), navode iz Agencije, Europska unija sufinancira izradu studija za područje LAG-a, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izradu promidžbenih materijala, organizaciju promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike LAG-a, najam ureda i režijske troškove ureda LAG-a te uredsku i računalnu opremu. Za te troškove LAG-ovima se može odobriti maksimalni iznos od 450.000 kuna godišnje.

Agencija je do sada sklopila ugovore o dodjeli sredstava iz IPARD programa za sufinanciranje trideset LAG-ova u ukupnom iznosu od 27 milijuna kuna.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.