Iz sportske u poslovnu karijeru nije lako, ali ove žene znaju kako

Danas ih znate kao izbornicu ženske košarkaške reprezentacije, team managericu srebrne nogometne reprezentacije, savjetnicu za zaštitu okoliša, vodeće osobe raznih sportskih saveza, kazališnu redateljicu, uspješnu konzultanticu, odvjetnicu, ekonomisticu i političarku, no sve su one prije toga bile profesionalne sportašice, osvajale su medalje i vrhove planina, uspješne u svom sportu.

One su jedne od žena koje su uspjele poslije sportske karijere „zaplivati“ u nekim drugim vodama, a koje će o svom uspjehu govoriti ovu srijedu, 17. listopada na panelu „Iz sportskog u poslovnih uspjeh“, u sklopu Okruglog stola za poduzetništvo žena koji će se održati u hotelu Radisson Blu u Splitu s početkom u 14:30, a ulaz je slobodan za sve.

Može li se uskladiti bavljenje profesionalnim sportom i obrazovanje, koja je razlika između žena i muškaraca na tom putu, kako sport može pozitivno utjecati i pomoći u novoj karijeri, kako kasnije nadoknaditi obrazovanje i uključivanje u poslovnu karijeru – na ova i mnoga druga pitanja odgovore će dati Sanda Čorak, Anđa Jelavić, Iva Olivari, Sanja Ančić Ćurković, Jelena Kostanić Tošić, Sunčica Ivanišević Kukoč, Nenni Delmestre i Milena Šijan. Panel će voditi Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze, predsjednica Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora i sama bivša tenisačica.

– Ovo je jedna opširna tema o kojoj treba razgovarati i pitanje u čije se rješavanje trebaju uključiti mnogi dionici. Stoga mi je drago da smo na jednom mjestu okupili toliki broj žena koje su uspjele na više područja i koje će, vjerujem, svojim pričama inspirirati i educirati naše mlade da i oni učine isto, kazala je Čagalj.

Drugi panel ovog okruglog stola bit će posvećen mrežama poslovnih žena i poduzetnica te načinima na koji one, ali i druge institucije, pružaju potporu ženama poduzetnicama. Ovaj okrugli stol dio je prve zajedničke Konferencije foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Županijske komore Split. Na konferenciji će sudjelovati ukupno 127 institucija iz osam zemalja jadransko-jonske regije. Osim ovog, paralelno će se održati još šest okruglih stolova: Plavi rast, Povezivanje regije, Kvaliteta okoliša/Poljoprivreda, Održivi turizam, Društveni izazovi i Ekonomske analize, te Radna grupa za upravljanje EU projektima.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i pet hrvatskih ministarstava (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), te uz podršku AI-NURECC inicijative i Europske komisije.

Podijeli

Odgovori

Top