Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Izazovi žena u poduzetništvu za vrijeme krize

Ovogodišnja konferencija u organizaciji Međunarodne mreže žena održat će se 14. listopada s početkom u 10 sati, a posvećena je izazovima s kojima su se žene suočile za vrijeme krize uzrokovane koronavirusom te razdoblju nakon krize.

Kao da se duh pedesetih godina prošloga stoljeća zavukao u naše domove. Tako je na većinu obitelji djelovala kriza vezana na pandemiju koronavirusa.

Kako pokazuje istraživanje Sveučilišta u Sussexu provedeno na više od dvije tisuće obitelji, strahuje se kako će pandemija imati ozbiljne posljedice za žene. Naime, njihovi podaci prije pandemije pokazuju kako  je 27 posto majki odrađivalo većinu posla oko djece i kućanstva. Ta se brojka u vrijeme krize i izolacije popela na 45 posto. Otkrili su i da je 72 posto majki sebe opisalo kao ‘glavnog dežurnog’ roditelja u vremenu izolacije, a tako se vidi i 67 posto žena koje uz to i rade. Uz to, 70 posto žena tvrdi kako su bile ‘potpuno ili uglavnom odgovorne i za nadzor djetetovog školovanja od kuće’.

Zaposlene majke u Europi i SAD-u nose najveći teret vođenja kućanstva i brige o djeci u vrijeme karantene i mnoge od njih se s time teško nose, pokazala je analiza konzultantske kuće iz Bostona. Majke s djecom tjedno odrade 65 neplaćenih radnih sati, gotovo trećinu više nego očevi.

Ovogodišnja konferencija u organizaciji Međunarodne mreže žena održat će se 14. listopada s početkom u 10 sati, a posvećena je izazovima s kojima su se žene suočile za vrijeme krize uzrokovane koronavirusom te razdoblju nakon krize.

Što su poduzetnice i kompanije učinile za vrijeme krize i kako se nose s posljedicama imat ćete priliku čuti od gošći na dva zanimljiva panela koji osim domaćih prilika prate i daju i regionalne primjere i iskustva. Također, Zagreb je 22. ožujka 2020. pogodio i razoran potres, a što o tome kažu žene koje se bave gradnjom i zelenim biznisom te kako obnoviti grad poslušajte na našem trećem panelu.

Konferencija je besplatna uz prethodnu prijavu na [email protected] i više o njoj možete pronaći na mrežnim stranicama mrezazena.com.

Jer…

Zajedno činimo razliku!


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.