Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Izgradnjom novog studentskog doma Sveučilište u Dubrovniku dobit će smještaj za više od 500 novih studenata

Na Sveučilišnom kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, 6. srpnja 2016. godine, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku“, unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta je 201.122.675,00 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150.900.000,00 kuna.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

„Izgradnjom studentskog doma osigurat će se odgovarajući standard za više od 500 studenata iz Dubrovačko-neretvanske županije koji ne žive u Dubrovniku. Sveučilište će ovim projektom osigurati niže cijene smještaja i prehranu u studentskom restoranu, što će brojnim maturantima iz ove županije omogućiti pristup visokom obrazovanju“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Završetkom ovog projekta, smještaj u studentskom domu ostvarit će 503 studenta. Studentima u nepovoljnom položaju namijenjeno je 295 ležajeva, uključujući i pet jednokrevetnih soba prilagođenih studentima s invaliditetom. U okviru projekta izgradit će se i studentski restoran koji će dnevno pripremati 2,000 obroka, multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te osigurati prostor za osnovnu medicinsku skrb.

U okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ do sada su potpisani ugovori sa sedam korisnika, ukupne vrijednosti 813.632.795,28 kuna.

 


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.