Izrađen za posao, dizajniran za novu generaciju

Tehnologiju pokreće sljedeći veliki novitet, a Lenovo je na događanju Transform 3.0 Accelerate predstavio novi podbrand posvećen malim i srednjim tvrtkama pod nazivom ThinkBook, započevši s novom linijom ultra tankih Windows 10  prijenosnika koji donose prenosivost i jednostavnost korištenja modernih uređaja usmjerenih potrošačima.

Zašto ThinkBook

U svijetu koji je neprestano online suvremeni radnici trebaju napredan prijenosnik koji mogu koristiti za suradnju iz gotovo bilo koje udaljene lokacije, a niti jedna druga grupa ne koristi pametniju tehnologiju za povećanje produktivnosti nego što ju koriste digitalno pismeni radnici nove generacije. Gotovo 60 posto¹ tzv. “nove radne snage” stasalo je radeći, stvarajući i komunicirajući on-line putem otmjenih uređaja koji ostavljaju impresivan dojam. Milenijalce i generaciju Z čine generacije radnika koji žele smisleno zaposlenje i očekuju uređaje koji ublažavaju granice između posla, života, strasti i svrhe.

Na temelju istraživanja korisnika, ThinkBook posebno je osmišljen za tržište malih i srednjih poduzeća koja kupuju potrošačka prijenosna računala zbog dizajna i cjenovnih karakteristika, ali koja više ne mogu racionalizirati njihov manjak produženih jamstava i servisa, temeljnih potreba tvrtke bilo koje veličine. ThinkBook omogućuje rastućim tvrtkama zadržavanje konkurentske prednosti u privlačenju današnjih mladih, tehnološki obrazovanih stručnjaka s uređajima atraktivnog izgleda, koji su k tome i isplativi.

„Novi val mladih poslovnih lidera očekuje od svojih poslovnih uređaja da učine i nešto više ali i da imaju minimalistički izgled. Thinkbook je savršeno prikladan za popunjavanje postojeće praznine na tržištu malih i srednjih poduzeća,” izjavio je Eric Yu, viši potpredsjednik Lenova i generalni direktor SMB poslovnog segmenta Lenovo Intelligent Devices Group.

Početak s krajnjim korisnikom

Širom svijeta rastuće tvrtke prihvaćaju trend nazvan ‘Choose Your Own Device’ (CYOD). Prema našim terenskim istraživanjima s 8 000 globalnih ispitanika, nova radna snaga iznimno vodi računa o tome kako im uređaj izgleda, naprimjer, vode računa o boji i materijalima, ali još uvijek više preferiraju odabir s popisa koji im osigurava organizacija za koju rade.

Ultra tanka ThinkBook S serija, dostupna kao 13-inčni i 14-inčni model, dizajnirana je za poslovne kupce koji nisu spremni na kompromise u osnovnim stvarima kao što su sigurnost, pouzdanost i usluge podrške, dok zadovoljavaju želju za elegantnim uređajima koji donose poznato iskustvo pametnih telefona na osobna računala.

Savršen za bilo koji posao, novi Lenovo ThinkBook 13s i 14s spajaju  moderan izgled i elemente dizajnirane prema potrebama svakog korisnika, kao što su aluminijska kućišta s ugrađenim poslovnim i sigurnosnim značajkama koje potrošači očekuju od serije obitelji osobnih računala Think.

Više sigurnosti sa stilom

ThinkBook prijenosna računala pružaju vrhunski osjećaj svakom korisniku, mogu se rasklopiti do 180° te imaju ultra uske okvire koji omogućuju postavljanje većeg zaslona u manji prijenosni uređaj. Obloženo aluminijem i magnezijem te obrađeno u mineralno sivoj (Mineral Grey) boji, tanko tijelo ThinkBook 14s modela teži svega 1,5 kg, dok verzija ThinkBook 13s ima samo 1,35 kg. ThinkBook ultra tanka prijenosna računala sadrže poslovne značajke koje se često ne mogu pronaći u skupljim alternativama. Te značajke uključuju:

  • Provjeru autentičnosti u jednom koraku i uključivanje dodirom na čitač otiska prsta
  • Diskretan TPM 2.0 koji omogućuje Windows 10 sigurnosne značajke i enkripciju korisničkih podataka
  • ThinkShutter™ – fizički poklopac kamere za kontrolu privatnosti
  • Šarke obložene indij metalom koji smanjuje smetnje WiFi-a
  • Glasan i čist zvuk koji omogućuje Dolby Audio™ kroz zvučnike HARMAN®
  • Vrhunske FHD ekrane s Dolby Vision® (model ThinkBook 13s) za bogatu, iznimno živopisnu sliku
  • Tipkovnica otporna na tekućinu koja je dizajnirana da izdrži prolijevanje do 60cl tekućine2
  • Trajanje baterije do 11 sati3 i značajka brzog punjenja RapidCharge za ThinkBook 13s model te do 10 sati3 za ThinkBook 14s model

Brza reakcija

Značajka operativnog sustava Windows Modern Standby na uređaju ThinkBook 13s donosi povezivost pametnih telefona na poslovne prijenosnike, Vaš uređaj može preuzimati poruke e-pošte, primati obavijesti o Skype pozivima i ažurirati Windows aplikacije – čak i kada je poklopac zatvoren. Štoviše, nastavlja rad iz stanja pripravnosti gotovo odmah pomoću tipke Smart Power On ili, u nekim slučajevima, glasovnom naredbom.

Dual-array mikrofoni certificirani za Skype for Business te dvostruki zvučnici HARMAN za čist zvuk, poboljšavaju iskustvo suradnje putem VoIP poziva. Osim toga, namjenske Skype ‘hot’ tipke pojednostavljuju pozivanje s jednom tipkom za javljanje i jednom za prekidanje poziva.

Tehnologija unutar ThinkBook serije projektirana je s minimalnim brojem uskih grla te koristi osmu generaciju Intel® Core™ procesora, standardni SSD i moćnu grafiku s integriranom Intel UHD 620 ili odvojenom AMD Radeon™ 540X grafičkom karticom. RapidCharge tehnologija također je standardna za  ThinkBook 13s te omogućuje postizanje 80 posto kapaciteta baterija u jednom satu punjenja.4

Podrška na poslovnoj razini

U poslovanju, vrijeme tijekom kojeg su računala nedostupna može imati kaskadni učinak, što rezultira manjim zadovoljstvom kupaca, koje pak utječe na reputaciju brenda. ThinkBook podržava niz usluga na poslovnoj razini,  što uključuje Lenovo Premier Support, produživanje jamstva i nadogradnju, poput usluga podrške na licu mjesta sljedeći dan te međunarodno jamstvo. Sve one minimiziraju vrijeme nedostupnosti.

Također, ThinkBookovi dolaze s ugrađenim značajkama samostalnog upravljanja koje su posebno korisne za manje tvrtke bez posebnih timova za podršku na licu mjesta. Među ostalim, predinstalirani Lenovo Vantage softver pruža alate za preventivnu dijagnostiku hardvera, personalizirane postavke hardvera i automatsku instalaciju kritičnih ažuriranja.

Otkrijte više na www.lenovo.com/accelerate.

 

Dostupnost u Sjevernoj Americi i cijena:

ThinkBook 13s bit će dostupan krajem svibnja 2019., s očekivanom početnom cijenom od 729 američkih dolara.5
ThinkBook 14s također će bit dostupan krajem svibnja 2019., s očekivanom početnom cijenom od 749 američkih dolara..5

1 Temeljeno na Lenovo Segmentation Field studiji, 2018.

2 Vodootporni dizajn pomaže zaštititi od umjerenog izlaganja vodi, kao što su slučajna prolijevanja, prskanje ili lagana kiša. Nije dizajniran za uranjanje u vodu ili izlaganju vodi pod tlakom ili drugim tekućinama. Otpornost na vodu se s vremenom može smanjiti. Nije u potpunosti vodootporan. Zaštitu od nezgode (ADP) omogućuje pokriće izvan osnovnog jamstva za oštećenja koja nisu zajamčena u normalnim radnim uvjetima, kao što su manja prolijevanja (ispod 60 cl tekućine), kapi, udarci, lupanja ili štete na integriranom ekranu. Uključuje troškove rada i popravka te jedno potpuno nadomještanje uređaja.

3 Sve izjave o kapacitetu baterije su aproksimativne i temelje se na rezultatima testiranja putem benchmark testa kapaciteta baterije u MobileMark 2014, verzija 1.5. Stvarni rezultati mogu varirati i ovise o mnogim faktorima poput konfiguracije uređaja i načinu korištenja, softveru, uvjetima rada, funkcionalnosti wirelessa, postavkama upravljanja  napajanjem, razini svjetline zaslona i drugim faktorima. Maksimalni kapacitet baterije će se prirodno smanjiti s vremenom i korištenjem. Pogledajte https://bapco.com/products/mobilemark-2014/ za više detalja.

4 Punjenje u isključenom modu zahtjeva korištenje struje od 65 watta.

5 Cijene ne uključuju porez, dostavu ili opcije koje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Primjenjuju se dodatni uvjeti i uredbe. Cijene preprodavača mogu varirati. Dostupnost na policama može geografski varirati te proizvodi mogu biti dostupni samo na odabranim tržištima. Sve ponude ovise o raspoloživosti. Lenovo zadržava pravo izmjene ponude proizvoda, značajki i specifikacija u bilo koje vrijeme, bez prethodne obavijesti.

Podijeli

Odgovori

Top