Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Japan pokreće sigurne atomske reaktore

Reaktori će biti pokrenuti kada neovisne instance regulacije na temelju znanstvenih saznanja utvrde sigurnosno stanje, objasnio je ministar industrije Toshmitsu Motegi.

Reaktori će biti pokrenuti kada neovisne instance regulacije na temelju znanstvenih saznanja utvrde sigurnosno stanje, objasnio je ministar industrije Toshmitsu Motegi.

Novi japanski ministar industrije Toshmitsu Motegi rekao je u četvrtak da će vlada pokrenuti atomske reaktore koje je neovisno povjerenstvo za nuklearnu regulaciju ocijenilo sigurnima, sukladno stajalištu premijera Shinza Abea.

Motegi je također obećao da će maksimalno biti korištene obnovljive energije kao i maksimalne uštede prirodnih izvora. Reaktori će biti pokrenuti kada neovisne instance regulacije na temelju znanstvenih saznanja utvrde sigurnosno stanje, objasnio je ministar nove vlade desnog centra na konferenciji za novinare.

Kada ta instance ocijene da je neki reaktor siguran, vlada će odlučiti o njegovu pokretanju i za to preuzeti odgovornosti, dodao je.

U vezi nastavka gradnje reaktora, odluka će biti donesena na temelju studija o sigurnosti.

Prethodna vlada lijevog centra koju je vodio Yoshihiko Noda je obznanila namjeru da ukine upotrebu nuklearne energije tijekom 2030.-ih godina, što nije u planu ove vlade.

Prije objave tog stajališta Noda je dozvolio pokretanje dvaju nuklearnih reaktora, jedinih reaktora u Japanu koji su trenutačno aktivni. Od ukupno 50 reaktora u Japanu, 48 je trenutno zaustavljeno zbog dodatnih sigurnosnih ispitivanja.

Liberalno-demokratska stranka LDP Shinza Abea drži da si iz gospodarskih razloga Japan ne može dozvoliti uskraćivanje nuklearne energije.

LDP je uvjerljivo pobijedio na prijevremenim parlamentarnim izborima 16. prosinca.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.